Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Griezmann történelmet írt!

Antoine Griezmann a francia válogatott és az Atlético Madrid támadója a végeredményt beállító gólt szerezte az izlandiak ellen a tegnap esti Eb-selejtezős mérkőzésen, ezzel pedig történelmet írt a támadó!

Griezmann a francia válogatott történetének 1500. találatát szerezte! (forrás: twitter.com/Squawka)

Antoine Griezmann történelmi tettet hajtott végre a Franciaország – Izland Eb-selejtezőn tegnap este Párizsban, amikor is a hazaiak 4-0-s sikert arattak. Griezmann állította be a találkozó végeredményét, gólja pedig a francia válogatott történetének 1500. találata volt, így jubileumi, egyben ténylegesen történelmi találatot szerzett az Atlético és a francia válogatott alapembere!

Griezmann ezen felül minden idők legjobb francia játékosai közé emelkedett, ugyanis ő lett a gallok hatodik legeredményesebb játékosa! Az Atlético Madrid támadója 28. gólját szerezte a nemzeti csapatban, nála pedig csupán öten szereztek több találatot a francia válogatott történetében! Griezmann előtt 31 góllal Zidane, őt megelőzően pedig 34 góllal Trezeguet áll, a harmadik Giroud 35 találattal, aki épp Izland ellen lépett előre egy helyet ezen a listán, míg a második Platini 41, az első pedig Henry 51 góllal!

Griezmann ráadásul két gólpasszt is kiosztott Izland ellen a gólja mellett, a franciák pedig két egymást követő meccsükön, négy-négy szerzett góllal kezdték meg a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőit!