Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: Alissonnak bejött az élet

A Liverpool tavaly kinyitotta a pénzcsapot a kapuskérdést illetően, ugyanis Jürgen Kloppék ráuntak az olyan lepkevadászokra, mint Simon Mignolet, Loris Karius, vagy éppen a mi Bogdán Ádámunk. A választás végül a római Alissonra esett.

A brazil válogatott első számú kapusának két évébe tellett, de az egész Serie A legjobb modern kapusa lett. A Liverpool gyorsan le is csapott rá, és ugyan ha egyelőre trófeák számában nem is mérhető Alisson pozitív hatása, a statisztikákban máris. A 26 esztendős portás tizenhét alkalommal nullázta le az ellenfél támadóit csak a bajnokságban, és mindössze tizennyolc gólt kapott az eddig eltelt harmincegy forduló során.

Alisson 65 millió euróért cserébe hagyta ott az AS Romát, és a saját elmondása szerint azóta is kölcsönösen örül egymásnak mindenki az Anfielden:

„A Liverpoolnál otthon érzem magam. Amikor megérkeztem ide, egyből éreztem a csapat fontosságát a rajongók számára. És most már ez az otthonom is, mert az ott van, ahol szívem, vagyis ahol a családom, akik most már itt vannak.”

– ünnepelt a világ egyik legjobb hálóőre.