Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: kialakult az elődöntő mezőnye, megvannak a párosítások is!

Tegnap este eldőlt, mely négy klub jut be a Női Bajnokok Ligája elődöntőibe, egyúttal már a párosítások is kialakultak! A címvédő Lyon most is nagy eséllyel pályázik a döntőbe jutásra, de négy között van többek között a Barcelona is!

Már csak négy csapat verseng a Női BL budapesti fináléba jutásáért! (forrás: en.mlsz.hu)

Idén május 18-án Budapesten rendezik meg a Női Bajnokok Ligája döntőjét, és a fináléba jutásért immár csupán négy csapat csatázik, vagyis az utolsó lépcsőfok jön a klubok számára, ugyanis eldőlt mely csapatok szerepelnek a sorozat mostani szezonjának elődöntőiben! A legjobb négy közé a címvédő Lyon a rivális Wolfsburg ellen kettős győzelemmel jutott tovább tavalyi döntőbeli ellenfelével szemben, az odavágón hazai környezetben 2-1-re, majd idegenben 4-2-re győzött a francia klub! A PSG ezzel szemben hiába állt fel a londoni 2-0-s odavágót követően Párizsban a Chelsea-vel szemben, viszont akárcsak a párharc első meccsén, úgy a másodikon is a hajrában (is) betalált az angol fővárosi klub, ezzel pedig bejutott az elődöntőbe, így a párizsi együttes biztosan nem lesz ott a májusi döntőben! A Barcelona kettős győzelemmel jutott be az elődöntőbe, miután hazai pályán 3-0-ra, majd idegenben 1-0-ra győzte le a norvég LSK Kvinner csapatát. A negyedik, egyben tehát utolsó elődöntőbe jutott klub a német Bayern München, amely a cseh fővárosi Slavia Praha csapatát ütötte ki 5-1-re a müncheni visszavágón, miután az első meccsen 1-1-es döntetlent ért el.

Az elődöntők párosításai sem ismeretlenek már, nagy csaták várhatóak, ugyanis a Lyon a Chelsea ellen juthat döntőbe, míg a Bayern München a Barcelona ellenfele lesz a fináléba jutásért folyó harcban!

UEFA Női Bajnokok Ligája, negyeddöntők, visszavágók
Wolfsburg – Lyon • 2-4 (0-2) | Tj.: Lyon, 6-3-as összesítéssel
Gólszerzők: Harder (53., 56.), ill. Marozsán (8.), Renard (25. – büntetőből), Le Sommer (60., 80.)

LSK Kvinner – Barcelona • 0-1 (0-1) | Tj.: Barcelona, 4-0-s összesítéssel
Gólszerzők: – , ill. Martens (7.)

PSG – Chelsea • 2-1 (0-0) | Tj.: Chelsea, 3-2-es összesítéssel
Gólszerzők: Diani (47.), Berger (56. – öngól), ill. Mjelde (90+1.)

Bayern München – Slavia Praha • 5-1 (3-0) | Tj.: Bayern München, 6-2-es összesítéssel
Gólszerzők: Rolfo (24.), Leuopolz (33.), Islacker (41., 55.), Roord (83.), ill. Svitkova (77.)

Az elődöntők párosításai
Lyon – Chelsea
Bayern München – Barcelona

Az elődöntők odavágóit április 20-án, míg a visszavágókat április 27-én rendezik meg.