Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult az Aston Villa legendás játékosa – hivatalos

Bejelentette visszavonulását az angol másodosztályban szereplő Aston Villa legendás, meghatározó játékosa, aki a 2005/2006-os szezon óta volt a klub futballistája!

Agbonlahor az Aston Villa tortenetenek egyik legmeghatározóbb játékosa volt (forrás: teamtalk.com)

A 32 éves angol támadó, az Aston Villa legendája, Gabriel Agbonlahor bejelentette visszavonulását! A nemzeti csapatban három alkalommal szerephez jutó csatár a 2005/2006-os idénytől kezdve volt az Aston Villa játékosa, az utánpótlásbeli éveit is figyelembe véve pedig már 17 éve tartozik a klub kötelékébe!

Az angol támadó klubhűsége példaértékű volt karriere során (forrás: thesun.co.uk)

A Premier League-ben 2006-ban bemutatkozó játékos az élvonalban 73 gólig és 47 gólpasszig jutott 322 meccs alatt, összességében pedig csapata színeiben 391 mérkőzés alatt 86 gólt szerzett, és 57 asszisztot osztott ki. Jól látható tehát, hogy Agbonlahor az Aston Villa színeiben pályafutása nagy részét a Premier League-ben töltötte, tavaly június elseje óta pedig klub nélküli volt a támadó, aki most a visszavonulás mellett döntött. A birminghami születési támadó 2015-ben FA-kupa döntőt is játszott, és szerepelt az Európa-ligában, és annak elődjében, az UEFA-kupában is.