Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Németh triplázott, a Sporting Kansas több mint féltucatot vágott! – videóval

Az MLS, vagyis az észak-amerikai profiligában Németh Krisztián klubja, a Sporting Kansas City kiütéses sikert aratott, melyben volt bőven része a magyar támadónak is, aki triplázott a nyolc gólt hozott mérkőzésen! Ezt megelőzően pedig Nikolics kellett nagyon a Chicago Fire első idei MLS-sikeréhez!

Németh remekelt csapata kiütéses sikere alkalmával (forrás: thebluetestament.com)

Az MLS-ben magyar idő szerint szombat este a Németh Krisztiánnal a kezdőjében felálló Sporting Kansas City vendége a Montreal Impact volt.  A meccsen Baráth Botond pedig végig a kispadról figyelte az eseményeket.

Nem is akármilyen eseményeket, hiszen elképesztő sikert aratott a Sporting Kansas City csapata! A hazaiak már a 10. percben előnybe kerültek Russel révén (1-0), majd a félidő hajrájához közeledve, a 43. percben Németh Krisztián duplázta meg a kansasi előnyt (2-0). Az első félidőben még született egy újabb gól, hiszen a ráadás második percében Gutierrez is eredményes tudott lenni (3-0). Ezzel lényegében már a szünethez érve eldöntötte a meccset a Sporting KC!

Ám a hazaiak a fordulást követően inkább még nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak! Az 50. percben Russel már másodjára volt eredményes, tovább növelte tehát előnyét a hazai gárda (4-0). A 68. percben pedig Németh jutott el dupláig, a gólpasszt pedig a szintén gólok terén is duplázó Russel szállította (5-0). A hajrához közeledve sem hagyott alább a hazaiak lendülete, a 78. minitumban pedig a csereként pályára lépő Busio is kivette a részét a gólgyártásból, így ekkor már féltucat volt a kansasi előny (6-0)! Ám a pontot az i-re hazai részről Németh Krisztián tette fel, aki a 84. percben újból be tudta venni a kanadai klub kapuját, ezzel pedig a magyar támadó triplázni tudott, együttese ekkor már több, mint féltucattal vezetett (7-0)! A végén, a 89. percben azért csak megszerezte a becsületgólt a Montreal Impact, amikor is Taïder vette be a kansasiek kapuját (7-1). Ezzel ki is alakult a végeredmény, a Sporting Kansas City pedig továbbra is szárnyal, Németh Krisztiánnal egyetemben, aki nagyszerű teljesítményt nyújt eddig a szezonban!

MLS, alapszakasz
Sporting Kansas City – Montreal Impact • 7-1 (3-0)
Helyszín: Children’s Mercy Park, Kansas City – 18.632 néző
Gólszerzők: Russel (10., 50.), Németh (43., 68., 84.), Gutierrez (45+2.), Busio (78.), ill. Taïder (89.)


Némethék meccsét megelőzően Nikolics Nemanja klubja is, a magyar támadóval a kezdőjében lejátszotta hétvégi bajnoki meccsét, ugyanis a Chicago Fire a New York Red Bulls vendéglátója volt. A hazai együttes egy góllal tudott nyerni, melyben főszerepet játszott Nikolics, ugyanis az ő lövését követően ért bele a labdába Parker a 49. percben, így öngól lett, de ha nem ér bele a New York-iak játékosa, a labda akkor is bemegy a kapuba, így Niko volt javarészt ennek a találatnál a szerzője (1-0). Nikolics a mérkőzés 80. percéig volt a pályán, ekkor Mihailovic vette át a magyar támadó helyét, a Chicago Fire pedig 1-0-s sikert aratott, ezzel pedig először győzött az új MLS-szezonban!

Chicago Fire – New York Red Bulls • 1-0 (0-0)
Helyszín: SeatGeek Stadium, Bridgeview – 12.013 néző
Gólszerzők: Parker (49. – öngól), ill.


Szintén magyar idő szerint szombat este lépett pályára a Los Angeles FC, amely a San José Earthquakes vendége volt. A vendég együttes már a 8. percben előnybe került a mexikói Carlos Vela révén (0-1), majd a 26. percben az egykor épp a San José csapatát erősítő iráni Beitashour növelte a Los Angeles-i klub előnyét (0-2). A félidő végén pedig, a ráadás harmadik percében Carlos Vela ismét betalált, így duplázott, csapata pedig háromgólos előnyre tett szert a szünethez érve (0-3).

A második félidőben még kétszer betalált a Los Angeles FC, melynek újabb gólját ismét Vela szerezte a 66. percben, aki ezzel triplázott Beitashour passzát követően (0-4), majd a végeredményt beállító gólt Vela passza után Rossi szerezte (0-5), aki ezzel be is állította a végeredményt a 68. percben! Kiütéses sikert aratott tehát a Los Angeles FC, melynek öt góljából hármat Carlos Vela szerzett, aki még a mindent eldöntő találatnál az asszisztot is szállította!

San José Earthquakes – Los Angeles FC • 0-5 (0-3)
Helyszín: Avaya Stadium, San José
Gólszerzők: – , ill. Vela (8., 45+3., 66.), Beitashour (26.), Rossi (68.)


A forduló nyitányán, magyar idő szerint még szombatra virradó hajnalban játszották le az MLS aktuális körének nyitómeccsét, melynek során a tavalyelőtti bajnok kanadai Toronto FC vendége a New York City volt. A hazaiak kiütéses, 4-0-s sikert arattak, melyből Altidore egy, míg Pozuelo két góllal vette ki a részét bajnoki debütálása alkalmával, és betalált még a hajrában, a 83. percben a négy perccel korábban pályára lépő Chapman is.

Toronto FC – New York City • 4-0 (1-0)
Helyszín: BMO Field, Torontó – 25.447 néző
Gólszerzők: Altidore (29.), Pozuelo (58. – büntetőből, 78.), Chapman (83.), ill.


Az MLS hétvégi fordulójának további eddigi eredményei
New England Revolution – Minnesota United • 2-1 (1-1)
FC Cincinatti – Philadelphia Union • 0-2 (0-0)
Columbus Crew – Atlanta United • 2-0 (2-0)
Colorado Rapids – Houston Dynamo • 1-4 (0-3)
Real Salt Lake – FC Dallas • 2-4 (1-2)
Vancouver Whitecaps – Seattle Sounders • 0-0

Az MLS hétvégi fordulójának hátralévő mérkőzései

Hétfő
00:30 • Orlando City – DC United
03:00 • Los Angeles Galaxy – Portland Timbers


A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye