Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Egykori Barca-nevelést honosítanának a horvátok!

Pályafutása egyik legfontosabb döntését kell meghoznia az FC Barcelona korábbi tehetségének, avagy a horvátok honosítanák, és be is integrálnák a felnőtt válogatottba a Dinamo Zagreb 20 esztendős spanyol kulcsemberét.

Dani Olmo neve egyre jobban cseng a nemzetközi futballtérképen, a 20 esztendős támadó középpályás a Dinamo Zagreb kulcsembereként hívta fel magára a figyelmet. Pályafutását az Espanyol akadémiáján kezdte, majd 2007 és 2014 között az FC Barcelona utánpótlásnevelő-műhelyében pallérozódott. Igen nagy tehetségként tartották számon, így merőben meglepő fordulat volt, amikor 2014-ben a Dinamo Zagreb elvitte 200 ezer euró ellenében.

Először a klub második csapatában számoltak vele, ám gyorsan utat tört magának a felnőttek közé. Fiatal kora ellenére már 92 tétmeccsel rendelkezik az első csapatban, melyeken 20 gól és 20 gólpassz fűződik a nevéhez. Idén összességében 34 tétmeccsen 6 gólt és 8 gólpasszt jegyzett, tehetségét pedig az Európa-ligában is kamatoztatta. Piaci értéke mára elérte a 15 millió eurót, játékjoga után pedig legutóbb a Bayern München érdeklődött intenzíven.

Mivel öt esztendeje és és játszik Horvátországban, így Zlatko Dalic a vb-ezüstérmes szövetségi kapitánya kapna a lehetőségen, és honosítaná a fiatal spanyolt – „Kiindulva a képességeiből, nagy tehetséget veszítenénk el a személyében, ezért készen állok neki megadni a lehetőséget. Egyszer már elkövettük azt a hibát, hogy Zlatan Ibrahimovicot nem honosítottuk. Dani Olmo esetében nem szeretnénk hasonló sorsra jutni.” – idézi a Marca a horvát válogatott első emberét.

Dani Olmo honosítását bonyolíthatja valamelyest, hogy korábban szerepelt a spanyol U17-es válogatottban tétmeccsen, és nemrégiben az U21-es korosztályos válogatottban is pályára lépett.