Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Perez bemutatta, milyen lesz az új Santiago Bernabeu stadion – VIDEÓ

A Real Madrid elnöke, Florentino Perez és Madrid főpolgármestere, Manuela Carmena közös sajtótájékoztatót tartott, ahol bemutatták az új Santiago Bernabéu Stadion látványtervét. 

 

Forrás: cadenaser.com

Teljesen megújul majd a madridi Santiago Bernabeu stadion. 2018 őszén hatalmas többséggel szavazta meg a klub közgyűlése, hogy felépülhet az új komplexum, amire a városi tanács is engedélyt adott.

A sajtótájékoztatót Florentino Perez és Madrid főpolgármestere, Manuela Carmena tartotta, ahol több új információ is kiderült az épületről és az építkezésről is. Az egyik legfontosabb, hogy már idén elkezdik a munkálatokat, amik nagyjából 3,5 évig tartanak majd. Mindezt egy 575 millió eurós kölcsönből fogják finanszírozni, amit 30-35 év alatt fognak törleszteni. Ebből előreláthatólag 400 millió eurót használnak fel a felújításra.

A stadiont teljesen modernizálják, és egy behúzható tetőt is kap. Felújítják a homlokzatot, ám az új váz el fogja takarni az ikonikus saroktornyokat, emellett egy 360 fokos kivetítőt és egy új lelátórészt is kap az épület, noha a befogadóképessége, amely jelenleg 81 044 néző, nem fog nőni. Azt is bejelentették, hogy a munkálatok az idényen kívül fognak zajlani, így nem fogják zavarni a csapat mérkőzéseit.

Florentino Perez büszkén beszélt az új stadionról:

Az új Santiago Bernabeu lesz a világ legjobb stadionja: modern, kényelmes és biztonságosLehetővé teszi számunkra, hogy folyamatosan fejlődjünk, és segíteni fog abban, hogy a Real Madrid változatlanul versenyképes maradjon a nemzetközi labdarúgás bonyolult színterén”

Az épületet 1942-ben adták át, és legutóbb 1982-ben újították fel a világbajnokság előtt, de Perez elmondása szerint az ezredforduló óta már több mint 250 millió eurót költöttek a stadionra.

Az új antiago Bernabeu stadion látványtervét egy videón is bemutatták: