Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolics betalált, Rooneyt kiállították! – videóval

Az MLS, vagyis az észak-amerikai profiliga magyar idő szerint ma este lebonyolított meccsei között volt a Chicago Fire vendégszereplése a Toronto FC otthonában, a vendégeknél pedig Nikolics kezdett, és gólt is szerzett, először ebben a szezonban! Eközben Stieber klubja, a Rooneyt is felvonultató DC United hazai pályán szaladt nagy pofonba, ráadásul a washingtoni klub angol sztárját kiállították, míg a forduló nyitómeccsén a Los Angeles Galaxy győzelme során Ibrahimovic is eredményes tudott lenni!

Rooney csapata kiütéses veresége során kapott piros lapot (forrás: mlssoccer.com)

Papíron a Nikolics Nemanjával a kezdőjében felálló Chicago Fire csapata volt az esélytelenebb a tavalyelőtt bajnok Toronto FC otthonában az MLS egyik ma esti meccsén. Az észak-amerikai profiligában megrendezett bajnokin a hazaiak kerültek előnybe az alapember Altidore révén a 31. percben (1-0), majd a félidő végén Sapong egalizált (1-1). A fordulást követően pedig a vendégek tudtak vezetést szerezni, amikor is Nikolics először volt eredményes a szezonban, ezzel pedig tehát a Chicago Fire csapatánál volt az előny a 62. percben (1-2). Úgy tűnt, Nikolics győztes gólt szerezhet, ám a 69. minutumban lecserélt támadó (akit Gaitán váltott) találatára volt még válasz, ugyanis a 76. percben Osorio egyenlített, aki az első hazai gólt szerző Altidore passza után volt eredményes (2-2).

MLS, alapszakasz
Toronto FC – Chicago Fire • 2-2 (1-1)
Helyszín: BMO Field, Torontó – 26.256 néző
Gólszerzők: Altidore (31.), Osorio (76.), ill. Sapong (45+1.), Nikolics (62.)


Lényegében a fenti meccsel egyidejűleg rendezték meg a DC United – Los Angeles FC találkozót. A hazaiaknál Stieber a kispadon kezdte a meccset, és nem került bevetésre. A vendégek az 5. percben előnybe kerülhettek volna Vela révén, de a mexikói büntetőt rontott, ám 10 perccel később sikerült betalálnia a közép-amerikai ásznak (0-1), majd a 27. minutumban gólpasszt is adott Rossinak (0-2), így már igencsak hamar kettővel ment a Los Angeles-i gárda. Rossi ráadásul gyors egymásutánban duplázott, hiszen a 32. percben megszerezte második gólját is (0-3), egyben beállította a félidei eredményt. A folytatást követően csak pár perc telt el, és Rooney a kiállítás sorsára jutott! Az angol játékos előbb sárga lapot kapott, majd a videóbíró segitsegítsével a játékvezető úgy döntött, hogy azonnali piros lapot ad az 52. minutumban Rooneynak, így háromgólos lemaradásban, egyben emberhátrányban volt a washingtoni együttes! Ráadásul a 76. percben Rossi újból betalált, így klasszikus mesterhármast ért el (0-4), klubja pedig kiütötte a DC Unitedet!

DC United – Los Angeles FC • 0-4 (0-3)
Helyszín: Audi Field, Washington DC – 20.600 néző
Gólszerzők: – , ill. Vela (15.), Rossi (27., 32., 76.)
Kiállítás: Rooney (52.), ill.

https://youtu.be/qB8Rb-oU3F4


Magyar idő szerint mára virradó hajnalban kezdődött meg az MLS aktuális, hétvégi fordulója, mely Kanadában, a Vancouver Whitecaps otthonában indult a Los Angeles Galaxy vendégszereplésével. A hazaiak már a legelején nagy esélyt kaptak a vezetés megszerzésére, ám Adnan kihagyta a csapatának megítélt büntetőt a 2. percben! Az első félidőben gól sem esett, majd a második során előbb Steres talált be vendég részről a 63. percben, majd nem sokkal később, a 71. minutumban a vendégek ásza, Zlatan Ibrahimovic beállította a végeredményt!

Vancouver Whitecaps – Los Angeles Galaxy • 0-2 (0-0)
Helyszín: BC Place Stadium, Vancouver – 22.120 néző
Gólszerzők: – , ill. Steres (63.), Ibrahimovic (71.)


Az MLS aktuális fordulójának további eredményei

New York City – Montreal Impact • 0-0
Kiállítás: – , ill. Urruti (70.)


Az MLS hétvégi fordulójának hátralévő programja

Vasárnap
01:00 • New York Red Bulls – Minnesota United
01:30 • Columbus Crew – New England Revolution
01:30 • Orlando City – Colorado Rapids
01:30 • Philadelphia Union – FC Dallas
02:00 • San José Earthquakes – Portland Timbers
04:00 • Seattle Sounders – Real Salt Lake
21:00 • FC Cincinatti – Sporting Kansas City

A bajnokság jelenlegi állása

Az MLS góllövőlistájának élmezőnye