Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Kean ismét lecsapott, rangadót nyert a Juve! – videóval

Rangadó került megrendezésre az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 31. fordulójának szombati játéknapján, hiszen a listavezető Juventus az ősi rivális AC Milant látta vendégül…

A mérkőzés rögtön egy komoly lehetőséggel indult, amit az AC Milan részéről láthattunk. Suso beadására az 1. percben Piatek érkezett középen, a lengyel támadó nem sokkal, de végül a kapu mellé bólintott. A remek kezdés után leült az első félidő színvonala, s jó ideig nem is alakított ki egyik csapat sem veszélyesebb ziccereket. A játékrész vége fele azonban újra rákapcsolt az AC Milan, s ez gólban is megmutatkozott. A 40. minutumban Bakayoko előzte meg az elbambuló Bentancurt, aki ezt követően Piatek elé passzolt. A lengyel csatár ezúttal nem hibázott, s megszerezte a vezetést a vendégek számára! Néhány perccel a találat előtt egy tizenegyes-gyanús szituációnak is szemtanúi lehettünk. Egy beadás után Alex Sandro könyökéhez ért a labda, a játékvezető videón is megtekintette az esetet, de a büntető elmaradt. Az első félidő ráadásában közel járt az egyenlítéshez a Juventus. Végül elmaradt, mivel Mandzukic pazar lövését Reina bravúrral védeni tudta. 

A fordulást követően ismét az AC Milan veszélyeztetett először. Az 51. minutumban Piatek eresztett meg egy lövést, amiből végül nem született gól, mivel Szczesny résen volt és hárította honfitársa kísérletét. Az 59. percben Dybalát kaszálta el Mussachio a tizenhatoson belül, melynek köszönhetően  a játékvezető büntetőt ítélt a Juventus számára. A tizenegyest maga a sértett váltotta magabiztosan gólra! A találkozó végéhez közeledve egyre több komolyabb ziccert alakított ki a Juventus, s a fölény idővel találatban is kibontakozott. A 84. minutumban Pjanic passza után a csodacsere, azaz Moise Kean vette be Pepe Reina hálóját! A második félidőben jócskán a Milan fölé nőtt a Juve, s ennek köszönhetően Allegri csapata be is húzta a három pontot! 

Juventus – AC Milan 2-1 (0-1)
Helyszín:
Allianz Stadion, Torino; Vezette: M. Fabbri
Gólszerzők: Dybala(60., büntető), Kean(84.) ill. Piatek(40.)

Sárga lapok:
Bernardeschi(41.), Mandzukic(86.) ill. Musacchio(59.), Calhanoglu(77.)
Kiállítva:
ill.

Juventus: Szczesny – Bonucci, Rugani, Alex Sandro – De Sciglio, Bentancur, Emre Can(Khedira 25.), Bernareschi, Spinazzola(Pjanic 61.) – Dybala(Kean 66.), Mandzukic. Menedzser: Massimiliano Allegri. 

AC Milan: Reina – Calabria(Cutrone 85.), Musacchio, Romagnoli, Rodriguez – Kessié, Bakayoko, Calhangolu – Suso(Castillejo 76.), Piatek, Borini. Menedzser: Gennaro Gattuso. 

Korábban játszották:

Parma – Torino 0-0
G.:
ill.