Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: volt újpesti triplája repítette a Galatát – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) hétvégi, 27. fordulójában szombat este az első helyet foggal körömmel üldöző Galatasaray gárdája magabiztosan felülmúlta a szintén az élmezőnyhöz tartozó Yeni Malatyasport egy régi ismerősünk főszereplésével…

A címvédő Galatasaray tegnapi, 3-0-s győzelme alkalmával ugyanis mindhárom gólt Mbaye Diagne szerezte, aki ezzel tovább növelte a már egyébként is tetemes előnyét a török bajnoki góllövőlista első helyén.

A 27 éves szenegáli válogatott támadó 2016. tavaszán játszott kölcsönben az Újpest csapatában, s 14 mérkőzésen 11 gólt szerzett a magyar bajnokságban, így főként a lila-fehérek szurkolói, de a magyar bajnokság általános követői is élénken emlékezhetnek rá. Diagne ezt követően megjárta Kínát, tavaly januárban pedig a török bajnokságban tért vissza az európai futballtérképre. A tavalyi szezonban második felében szerzett 12 találattal ismét felhívta magára a figyelmet a Kasimpasa soraiban, a jelenlegi kiírás őszi etapjában pedig 17 meccs alatt 20-szor volt eredményes, ezt követően igazolta le őt télen a Galatasaray, ahol ennek a triplának köszönhetően 6 meccs/6 gól a teljesítménye a török pontvadászatban.

Hazai sikerével a Galatasaray a bajnoki tabella második helyén három pontra megközelítette a sokak által már biztos bajnoknak hitt Basaksehir együttesét, amely vasárnap fog pályára lépni a fordulóban.

Galatasaray – Yeni Malatyaspor 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Diagne (45+3., 50., 89. – az elsőt és a harmadikat büntetőből) ill.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye