Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kétgólos előnnyel utazhat Portóba a Liverpool! – videóval

A Bajnokok Ligája keddi negyeddöntőjében a Liverpool hazai pályán fogadta a portugál Porto együttesét, akiket a tavalyi idényben könnyedén ejtett ki a liverpooli együttes.

A portugálok próbálták meglepni a vörösöket, az első komoly lehetőség is a vendégek előtt adódott Marega lövése azonban elkerülte Alisson kapuját. A vörösök első akciója az ötödik percben góllal végződött, miután Naby Keita megpattanó lövése Casillas hálójában landolt. A mérkőzés 17.percében egyenlítési lehetőség adódott a Porto előtt, Marega lövésébe az utolsó pillantban Van Dijk lépett bele, úgy hogy ellenfeléről ment ki a játékszer. A 18.percben Szalah lövését fogta könnyedén Casillas majd négy perccel később a portugál védők hibáját kis híján gólra váltotta az egyiptomi, de a vendégek szerencséjére nem tudta gólra váltani ziccerét Szalah. A 26.minutumban a vörösök növelni tudták előnyüket, Firmino gólpassza után a hálóba is betalált miután közvetlen közelről váltotta gólra Alexander-Arnold passzát. Ezzt követően a vendégek percei következtek és Alisson több alkalommal is góltól mentette meg a hazaiakat. Az első félidő hajrájában Keita remek indítása után Henderson remekül centerezett középre a berobbanó Firmino pedig kis híján újabb gólt szerzett, de ezúttal az irányzékkal gond adódott. Az első játékrész további részében újabb találat nem születt már, így kétgólos hazai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

Szünetről visszatérve a Porto aktívabban kezdett, többet birtokolták a labdát, de komoly ziccert nem igazán tudtak kialakítani. A második játékrész első periódusában a vörösök előtt sem adódott annyi lehetőség, mint az első félidőben. Az utolós húsz percre azonba újra felpörögtek az események, előbb Mané lövése kerülte el éppenhogy Casillas kapuját. Tíz perccel a vége előtt Marega újabb nagy lehetőséget szalasztott el a szépítés megszerzésére, ezúttal csúnyán fölédurrantott. A hajrában a portugálok mindent megpróbáltak az idegenbeli gól megszerzéséért, de nem sikerül Alisson hálójába találni.

FC Liverpool – FC Porto 2-0 (2-0)
Anfiel Road, Liverpool Vezette: Lahoz (spanyol)
Gólszerzők: Keita (5.), Firmino (26.)
Sárga lapok: Soares (17.), Felipe (61.)
Kiállítás: 

Liverpool: Alisson – Milner, Van Dijk, Lovren, Alexander-Arnold – Fabinho, Henderson, Keita  – Mané (Origi 73.), Firmino (Sturridge 82.), Szalah. Vezetőedző: Jürgen Klopp

Porto: Casillas – M.Pereira (Fernando 77.), Felipe, Militao, Telles – Corona, D.Pereira, Torres (B.Costa 73.), Otavio – Marega, Soares (Brahimi 62.). Vezetőedző: Sergio Conceicao