Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: hiába a gyenge játék, egy gólt így is talált a Barca az Old Traffordon – videóval

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Manchester United a Barcelonát fogadta az Old Traffordon. Szépen játszott az MU, azonban egy hiba elég volt, hogy a katalánok ezt kihasználják, és vezetést szerezzenek, ráadásul egy öngóllal. A Barca játéka azonban egyáltalán nem volt látványos és igazán jó sem, de a United sem tudott gólt lőni egyetlen támadásából sem. 

Forrás: uefa.com

Az első helyzet a Manchester United nevéhez fűződik, amikor a 4. percben Busquets szabálytalansága után nagyon jó helyről jöhettek a hazaiak, ám Rashford egy kicsivel a kapu mellé lőtte a labdát. Aztán a 13. percben a Barcelona szerezte meg a vezetést. Messi lépett ki a védők mögül, és beadta a labdát épp Luis Suarez fejére, aki a hálóba fejelt, igaz, Luke Shaw lába is kellett a gólhoz, és az eredményjelzőn is az ő neve szerepelt. A katalánoknak ezután már nem volt olyan sürgős, és sok helyet hagytak az MU-nak, akik többször is szép támadásokat vezettek. Aztán a 29. percben több dolog is történt: Pique húzta el a lábát McTominey-nek a tizenhatoson belül, ám a játékvezető vissza sem nézte az esetet, majd Smalling lökte fel Messit, és találta el az arcát, ami miatt percekig vérzett az argentin orra, de erre sem reagált a játékvezető. A United sokkal kezdeményezőbben játszott, és többször eljutottak a Barca kapuja elé, de nagyon pontatlanok voltak. A játékrész végére volt pár lövése a katalánoknak is, de egyik sem volt veszélyes a kapura.

A második félidőben is sokkal többet támadott a United, és többször is sikerült beszorítaniuk a Barcát. A katalánok játéka nagyon halovány volt, ám a hazaiak sem voltak veszélyesek, hiába játszottak kreatívabban. A 65. percben azért Luis Suarez eleresztett egy lövést, de nagyon rosszul sikerült, és csak az oldalhálót találta el. Két perccel később Jordi Alba lőhetett kapura, de ezt meg De Gea védte. A mérkőzés végé igen eseménytelenül telt, mintha az MU is beletörődött volna ebbe a vereségbe, a Barca pedig nem erőltette a játékot. Az eredmény végül a lefújásig sem változott, így a Barcelona előnnyel várja a Camp Nouban a visszavágót.

Manchester United – Barcelona: 0-1 (0-1)
Helyszín: Old Trafford (Manchester) Vezette: Gianluca Rocchi (olasz)
Gólszerzők: – ill. Shaw (13. – öngól)
Sárga lap:  Shaw (20.), Lingard (76.), Smalling (86.) ill. Busquets (18.), Vidal (71.)
Kiállítás:  – ill. –

Manchester United: De Gea, Shaw, Lindelöf, Smalling, Young, McTominay, Fred, Pogba Rashford (Pereira, 86.), Dalot (Lingard, 74.), Lukaku (Martial, 68.). Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet, Alba, Arthur (Sergi Roberto, 66.), Busquets (Alena, 90+3.), Rakitic, Coutinho (Vidal, 65.), Messi, Suarez. Vezetőedző: Ernesto Valverde

https://www.youtube.com/watch?v=D5OUtUl0Xc8