Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a Fiorentina új menedzsere! – hivatalos

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Stefano Pioli kedden lemondott vezetőedzői posztjáról az olasz élvonalban (Serie A) szereplő Fiorentina éléről. A firenzei alakulat gyorsan megtalálta utódját, aki nem más lett mint Vincenzo Montella, aki legutóbb a Sevillát irányíthatta még az előző idényben.

Közel négy esztendő elteltével visszatért a Fiorentina kispadjára Vincenzo Montella. Az olasz szakember 2021-ig szóló szerződést írt alá a firenzei csapattal, aki első ciklusában 2012 és 2015 között irányíthatta a violákat. A Fiorentina akkoriban stabilan oda tartozott a Serie A élmezőnyébe. Emellett a 2013/2014-es szezonban a klub döntőig jutott az Olasz Kupában, míg a következő idényben az Európa-ligában egészen az elődöntőig menetelt Montella legénysége. Az olasz szakember akkoriban úgy gondolta, megérett, hogy egy nagyobb csapat trénere legyen, azonban nem jöttek azok a bizonyos felkérések. 

Vincenzo Montella távozása óta megfordult a Sampdoria, az AC Milan és a Sevilla kispadján is. Igazán komoly eredményt egyik csapat élén sem tudott felmutatni. Egyedül egy trófeát gyűjtött be, még 2016 decemberében az AC Milan trénereként nyerte el az Olasz Szuperkupát a Juventusszal szemben.