Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonul a Chelsea és a Liverpool egykori játékosa!

Bejelentette visszavonulását a West Ham United, a Liverpool és a Chelsea egykori labdarúgója, az izraeli Yossi Benayoun. Ezáltal eldőlt az is, hogy a veterán középpályás utolsó állomáshelye a Beitar Jeruzsálem lesz…

Az idény végén visszavonul a valaha volt talán legismertebb izraeli futballista, Yossi Benayoun, aki rendkívül szép karriert futott be. A Beitar Jeruzsálemben futballozó veterán középpályás két top ligában is megfordult, s emellett ami még inkább említésre méltó, jó néhány sztárcsapatot megjárt

Talán kevesen tudják, de Yossi Benayoun ifiként megjárta az Ajax Amszterdamot, de a neves holland klubtól egy év után távozott is. A középpályás hazájában futott be a Hapoel Be’er Sheva színeiben. Az ismert izraeli csapat legjobbjai között már 17 évesen bemutatkozott, s a bizalmat maximálisan meghálálta, hiszen az 1997/1998-as szezonban 25 mérkőzésen 15 gólt jegyzett a bajnokságban. Ennek köszönhetően szerződtette őt a Maccabi Haifa, ahol négy szép évet töltött el.

Benayoun számára aztán 2002 nyarán eljött a nagy váltás ideje, hiszen ekkor igazolt külföldre. Első Izraelen kívüli profi csapata a spanyol élvonalban szereplő Racing Santander lett. Itt három idényt húzott le, komoly sikereket nem tudott elérni, köszönhetően annak, hogy a Racing minden szezonban a kiesés ellen harcolt. Benayoun 2005 nyarán nemcsak csapatot, hanem országot is váltott. Az izraeli futballistát ekkor igazolta le a West Ham United, ahol két évet töltött el. A londoni gárdánál nyújtott teljesítménye nagy előrelépést jelentett a számára, hiszen a Liverpoolhoz került. Az angol sztárcsapatban három évet húzott le, ráadásul meghatározó szerepkört is töltött be az Anfield Roadon. Később aztán megjárta a Chelseat, az Arsenalt, a QPR-t, valamint visszatért a West Hamhez is rövid időre. Az elmúlt években pedig már ismét Izraelben rúgja a bőrt, két évet lehúzott a Maccabi Haifában, majd utána több hazai csapatban is megfordult. A Beitarba idén januárban tért vissza, miután lejárt a szerződése a Petah Tikvánál. 

Benayoun egyébként a Premier League-ben 194, míg a La Ligában 101 mérkőzésen lépett pályára. Az izraeli nemzeti csapatban 1998-ban, 18 esztendősen mutatkozott be. Összesen 102 találkozón húzhatta fel magára a címeres mezt, mely rekordnak számít.