Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: az Atlético Madrid meglógott a Realtól

A matracosok egy küzdelmes, de nem látványos mérkőzésen gyűjtötték be a három pontot.


Atlético Madrid – Celta Vigo 2-0 (1-0)
Helyszín: Wanda Metropolitano (Madrid), Vezette: Bengoetxea R.
Gól: Griezmann (42′), Morata (74′) ill. –

Atlético Madrid: Oblak – Filipe Luis (Arias 72′), Montero Rubio, Moya, Juanfran – Vitolo (Morata 62′), Saúl, Rodrido, Koke – Griezmann (Mollejo 90+1′), Correa. Vezetőedző: Diego Simeone

Celta Vigo: Blanco – Oraza, Araujo, Cabral, Mallo – Yokuslu (Beltran 84′), Lobotka, Boufal (Jensen 86′), Boudebouz, Mor (Sisto 65′)- Gomez. Vezetőedző: Escriba

Az Atlético Madrid a Bajnokok Ligája kiesés és a Barcelona ellen elvesztett bajnoki döntő után szeretett volna javítani a hazai közönség előtt, és persze a Real Madrid előtt megakarták tartani két pontos előnyüket. A Celta Vigo pedig a kiesés ellen küzd, így mindkét csapat számára csakis a győzelem lehet a cél, igaz a vendégek egy döntetlennel is kiegyeztek volna a mérkőzés előtt.

A találkozó első játékrészében a Celta volt aktívabb és két remek próbálkozása is volt a a vendég gárdának, azonban Oblak ezen a meccsen is elképesztő védéseket mutatott be. A 42. percben a szlovén kapustársa Blanco viszont nem tudott mit tenni Griezmann szabadrúgása ellen, a francia támadó erőből bombázott a bal felsőbe, ezzel megszerezve csapatának a vezetést, 1-0!

A második félidő leginkább a mezőnyjáték játékról, nagyobb lehetőségek nem igazán adódtak. A 74. percben viszont a matracosok egy gyönyörű kontrát vezettek, aminek a végén Morata remekül fejezte be az akciót, 2-0! És ezt követően már semmi említésre méltó nem volt, nyertek a madridiak!

Az Atlético Madrid így öt pontra növelte előnyét a Real Madriddal szemben, és a Barcelona felé is jelezték, hogy nem kényelmesedhetnek el a bajnoki hajrára!

A Celta számára innentől kezdve pedig minden meccs felér egy döntővel…

A spanyol bajnoki tabella jelenlegi állása: