Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: kiütéses győzelmet aratott a DAC – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásának harmadik fordulójában az FC DAC 1904 együttese az SKF Szered vendége volt a nyitrai stadionban szombat délután…

Az elmúlt hétvégi győzelmével a második helyezettet pontszámban utolérő DAC csapata a győzelmi reményekkel utazott a felsőház utolsó, hatodik helyét elfoglaló Szered elleni mérkőzés helyszínére. Hyballa mester együttesében szokás szerint mindhárom magyar légiós kezdőként kapott lehetőséget, és az első negyedórára a mindössze 19 esztendős Marko Divkovic duplájának köszönhetően kétgólos előnyre sikerült szert tenni. A szerdahelyiek jelentős fölényben játszottak, főleg hogy kisvártatva az ellenfél tíz emberre fogyatkozott, és a ráadás pillanatiban még a Vida Kristopher lerántásáért megítélt tizenegyest Kalmár Zsolt biztos lábbal értékesítette.

A második játékrészben a biztos előny birtokában ugyan némileg kényelmesebben játszottak a szerdahelyiek, a felvonás derekánál egy jókora kapu előtti kavarodás végén a panamai válogatott Erick Davis fejelte a negyedik gólt. Az utolsó negyedórán belülre a szülinapos Lukas Cmelik szerezte a DAC ötödik gólját, és a hajrában még további lehetőségeink voltak az újabb gólokra, de be kellett érniük ezúttal az öt góllal, amely így is a DAC történetének valaha volt legnagyobb különbségű idegenbeli győzelme volt a bajnokságban.

Vasárnap a Zilina és a Slovan Bratislava egymással méri össze tudását, kíváncsian várhatjuk azon találkozó eredményét is.

SKF Szered – FC DAC 1904 0-5 (0-3)
Gólszerzők:ill. Divkovic (7., 13.), Kalmár (45+3. – büntetőből), Davis (66.), Cmelik (77.)
Kiállítva: Ba Tidiane (36.) ill.

FC DAC 1904: Jedlicka – Kostrna (Bednár 69.), Huk, Kone (Satka 51.), Davis – Ronan, Vida M., Kalmár (Bilenkyi 78.) – Cmelik, Divkovic, Vida K. Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye