Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: nyert a Villarreal, így már nincs a kiesők között – eredmények, tabella

A spanyol labdarúgó bajnokság 32. fordulójának vasárnapi játéknapja is izgalmasra sikeredett.


A Villarreal idegenben verte a Gironát, így jelen pillanatban nem kieső. A Valencia hozta a kötelezőt a városi rangadón, ezzel a Bajnokok Ligájáról szövögette álmaik tovább élnek. A Getafe viszont lecsúszni látszik a legrangosabb európai kupasorozatról…

A La Liga 32. fordulójának vasárnapi eredményei:

Valladolid – Getafe 2-2 (1-1)
Gól: S. Guardiola (30′), E. Ünal (69′ – büntetőből) ill. Arambarri (14′), Molina (90+6)
Kiállítva: – ill. M. Olivera (62′)

Mindkét fél részére fontos találkozó volt ez, a Getafe a Bajnokok Ligája indulást jelentő 4. helyért küzd, a Valladolid pedig a bennmaradásért. Fordulatos mérkőzésen a legvégén egy csattanóval, végül egy-egy ponttal kellett megelégednie a feleknek.

Athletic Bilbao – Rayo Vallecano 3-2 (1-1)
Gól: I. Williams (2′ 50′) R. Garcia (72′) ill. A. Moreno (45′), Raúl de Tomás (85′)
Kiállítva: – ill. Advincula (52′)

Ugyanaz mondható el, mint az előző összecsapásról, mind a kettő gárda számára fontos meccs, a Bilbao az Európa-Liga selejtezőért hajt, a Vallecano pedig a kiesés ellen harcol. A hazaiak végül Inaki Williams vezérletével legyőzték a kis madridi csapatot egy remek és élvezetes találkozón.

Real Sociedad – Eibar 1-1 (1-0)
Gól: Juanmi (1′) ill. J. Jordán (85′)

A Sociedad és az Eibar is középcsapatnak számít, de a hazaiaknak volt még esélye megcsípni egy kupaindulást érő helyezést, de ahhoz ettől sokkal jobb futballra lett volna szükségük. A vendégek lefocizták őket, de a kapu előtt rendre rossz döntéseket hoztak Mendilibar fiai, így mindössze egy pontot tudtak elhozni baszk földről.

Girona – Villarreal 0-1 (0-1)
Gól: ill. Chukwueze (7′)

Igazi kiesési rangadó, mind a két fél számára nagyon fontos mérkőzés. A Villarreal a találkozó elején egy gyors kontrát követően megszerezte a vezetést a nigériai támadó, Chukwueze révén. Az egygólos előnyt sikerült is tartani a meccs végéig Cazorláéknak. A sárga tengeralattjáró, így jelenleg nem áll kiesésre. Azonban nem lélegezhetnek még fel, és ennek a vereségének köszönhetően a Girona sem.

Valencia – Levante 3-1 (1-0)
Gól: S. Mina (2′ 63′), G. Guedes (58′) ill. C. Soler (58′ – öngól)

Városi rangadó, ami most nem csak presztízs kérdés a csapatok számára, hanem nagyon fontos három pontot is jelenthet. A Valencia célja a negyedik pozíció megszerzése, míg a Levante számára a kiesés elkerülése. A hazaiak esélyeshez méltóan játszottak, és Santi Mina vezérletével végül ők örülhettek a győzelemnek. A denevéreknél azonban nem felhőtlen az öröm, a 32. percben játékosukat, az olasz jobbhátvéd Piccinit hordágyon kellett levinni.

A forduló zárómérkőzése hétfő este 21 órakor lesz, a Leganés fogadja a Real Madrid gárdáját.

A La Liga jelenlegi állása: