Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a veteránja vezérletével nyert rangadót a Sampdoria – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) hétvégi, 32. fordulójában a vasárnap délutáni órákban több olyan mérkőzést is játszottak, amely kiemelten fontos téttel bírt a nemzetközi kupaindulást jelentő helyezések meghatározása szempontjából…

Vasárnap délután rendezték az olasz élvonal egyik leghangulatosabb városi rangadóját, a nagy közönségtől méltatlanul kisebb érdeklődést kapó genovai derbit az egyaránt a középmezőnyben tanyázó Sampdoria és Genoa csapatai között. Az esélyesebb Samp mindkét félidő elején szerzett egy-egy gólt, mellyel magabiztosan legyőzte az őket három éve megverni képtelen riválist, amelynek a finisben még akár kiesési gondjai is lehetnek. A 36 éves Fabio Quagliarella újabb góljával immár egyedüliként vezeti a mesterlövészek rangsorát a bajnokságban.

Sampdoria – Genoa 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Defrel (3.), Quagliarella (53. – büntetőből) ill.
Kiállítva: – ill. Biraschi (51.)

 

További eredmények:

A játéknap első mérkőzésén a Torino csapata komoly lehetőséget szalasztott el az Európa-liga indulásért folyó küzdelemben, ugyanis hiába szerezte meg a második félidőben a vezetést, a Cagliari egyenlíteni tudott ellene, így Belottit eltiltás miatt nélkülöző Mazzarri-csapat csupán egy ponttal gazdagodott a hajrában három kiállítást is hozó, paprikás hangulatú találkozón.

Torino – Cagliari 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Zaza (52.) ill. Pavoletti (78.)
Kiállítva: Zaza (74.) ill. Luca Pellegrini (82.), Barella (90+6.)

Döntetlennel mutatkozott be a Fiorentina kispadjára a héten visszatérő Vincenzo Montella, a Violák ugyanis hazai környezetben nem bírtak a kiesés elől menekülő Bologna csapatával, amely ismét nélkülözte honfitársunk, Nagy Ádám játékát.

Fiorentina – Bologna 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

Ugyancsak nem született találat a Sassuolo és a Parma közti alsóházi, regionális rangadón sem, melynek első félidejében a vendégek Ceravolo révén büntetőt hibáztak.

Sassuolo – Parma 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

A forduló eddigi eredményei

SPAL – Juventus 2-1
AS Roma – Udinese 1-0
AC Milan – Lazio 1-0

A forduló további programja

Vasárnap
18:00 Chievo – Napoli (Tv: Digi Sport 2)
20:30 Frosinone – Inter (Tv: Digi Sport 2)
Hétfő
20:30 Atalanta – Empoli (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye