Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: idegenben győzött simán a Napoli – videóval

A Serie A 32. fordulójában a Napoli idegenben aratott sima győzelmet a sereghajtó otthonában. Az ellenfelét lenullázó nápolyi alakulat védője, Koulibaly kétszer is bevette a Chievo kapuját, a vereséget szenvedő klub pedig kiesett az élvonalból.

Koulibaly kétszer is bevette a Chievo kapuját (forrás: twitter.com/NapoliAndNaples)

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 32. fordulójában a veronai Chievo vendége a második helyen álló Napoli csapata volt. A hazaiak a tabella utolsó pozícióját foglalják el, mellyel lényegében a csapat szinte biztosan kiesik, ugyanis csupán eddig 11 pontot gyűjtött. Ezzel szemben a Napoli a rivális Juventusszal szemben ismét nem tudja megnyerni a bajnokságot, hétközben pedig az Európa-liga negyeddöntőjében az odavágón az Arsenal otthonában kapott ki 2-0-ra, így igencsak fontos számára a jövő heti visszavágó, de ezzel együtt is Ancelotti alakulata volt a mostani bajnoki esélyese.

A találkozó első nagy helyzetét gól követte, amikor a 16. percben Mertens – aki 200. Serie A-meccsét játszotta – szögletét követően a Napoli védelmének alapembere, Koulibaly volt fejjel eredményes, így előnybe kerültek a vendégek (0-1). A 25. minutumban tovább növelhette volna előnyét a Napoli, azonban a Chiriches  szabadrúgás utáni fejese a kapu mellé ment. Az első félidőben a vendégek domináltak, 6 próbálkozásig el is jutottak, de ebből csak 1 talált kaput, igaz, az gólt eredményezett, míg a hazaiak egyetlen lehetősége ugyancsak kapura ment, de egalizálni nem tudtak a hazaiak a szünetig.

A fordulás után kevéssel, az 52. percben az első gólnál asszisztot adó Mertens talált volna be, azonban lövése mellé ment. Tíz perccel ezután Milik is bevette volna a Chievo kapuját, azonban a lengyel gólvágó sem járt ekkor sikerrel, a labda mellé ment. Viszont ezután kevéssel, a 64. percben már összejött a gólszerzés Miliknek, így kétgólosra növelte a támadó – aki 20. gólját szerezte a szezonban – a vendégek előnyét, honfitársa, Zielinski passzát követően (0-2). A hajráig nem alakult ki nagy lehetőség, viszont ahhoz közeledve újból betalált a Napoli, amikor a 81. percben ismét Koulibaly volt eredményes, aki ezzel tehát duplázni tudott (0-3). A 87. minutumban közel járt Mertens ahhoz, hogy bevegye a Chievo kapuját, de nem lett 0-4, a belga támadó lövését védte Sorrentino kapus.
A találkozó végén viszont még így is született egy találat, a hazaiak szépíteni tudtak Cesar révén, aki egy szögletet követően fejelt a Napoli, egyben Ospina kapujába a 90. percben (1-3). Ennek ellenére Napoli magabiztos sikert aratott, így jól hangolódott a hazai, Arsenal elleni Európa-liga negyeddöntőjének visszavágójára. Egyben viszont ezzel a meccsel az is eldőlt, hogy a Chievo csapata a következő szezont a másodosztályban, vagyis a Serie B-ben kezdi meg.

Serie A, 32. forduló
Chievo – Napoli • 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Cesar (90.), ill. Koulibaly (16., 81.), Milik (64.)


A Serie A 32. fordulójának további eredményei

Spal – Juventus • 2-1 (0-1)

AS Roma – Udinese • 1-0 (0-0)

AC Milan – Lazio • 1-0 (0-0)

Torino – Cagliari • 1-1 (0-0)

Fiorentina – Bologna • 0-0

Sampdoria – Genoa • 2-0 (1-0)

Sassuolo – Parma • 0-0

A forduló további menetrendje

Ma

20:30 • Frosinone – Inter (ÉLŐ – Digi Sport 2)

Hétfő

20:30 • Atalanta – Empoli • (ÉLŐ – Digi Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye