Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Nyártól nem Dárdai a Hertha BSC edzője – hivatalos

A Bundesligában szereplő Hertha BSC együttese hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy Dárdai Pál a következő szezonban már nem irányítja a csapatot.  

Forrás: herthabsc.de

A Hertha BSC és Dárdai Pál közösen arra a megegyezésre jutott, hogy a magyar szakember a nyártól már nem lesz a klub edzője. A Hertha vasárnap 2-0-ra kapott ki a Hoffenheimtől, ami már zsinórban az ötödik veresége volt a berlini klubnak. Ezt követően kezdtek el szállingózni a hírek Dárdai menesztéséről, és mivel most maga a klub jelentette be az edzőváltást, így igaznak bizonyultak az eddigi sajtóhírek. Dárdai és a klub menedzsere, Michael Preetz hétfő este ült  össze egy válságértekezletre, kedden pedig a vezetőséget is tájékoztatták a döntésről, amely elfogadta azt. Dárdai maga is reagált a menesztésre a klub hivatalos közleményében:

“Nagyon intenzív és eseménydús éveket töltöttem a Hertha vezetőedzőjeként, hálás vagyok a lehetőségért, és nagyon büszke vagyok arra, amit közösen elértünk ezalatt, de eljött az idő a változásra. Mindig is hangsúlyoztam, hogy a klub érdekeit tartom a legfontosabbnak, mert a Hertha mindig is az otthonom marad.”

Dárdai 2015. február 5-én vette át a felnőtt csapat irányítását a Herthánál, azelőtt a berlini utánpótláscsapatok felkészítésével foglalkozott. A szerződését 2019 januárban hosszabbította meg 2020 nyaráig, ezt viszont így már nem fogja kitölteni a nagycsapatnál. A közleményben azonban azt is írják, hogy az általános szerződése érvényben marad a Herthánál, és 2020-ban újra utánpótlás-edzőként folytatja, de ez nem túl valószínű, hogy így fog történni. Hogy így mi lesz a magyar szakember jövőjével, arról még semmit sem lehet tudni, de a Nemzeti Sportnak adott interjújában azt mondta, hogy “akad egy-két más ajánlata” is.