Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Erik ten Hag: “A Real Madrid és a Juventus is tartott tőlünk”

Az ismét kisebb csodát végrehajtó amszterdami csapat trénere szerint a királyiak és a zebrák is féltek tőlük.

A 19 éves Matthijs de Ligt vezérletével a Real Madrid után a Juventust is kiütötte az Ajax.

Erik ten Hag, az Ajax vezetőedzője szerint a Juventus és a Real Madrid is tartott tőlük. A holland edző nagyon elégedetten nyilatkozott, de ez nem is meglepő, hisz csapata újabb csodát vitt véghez. Mint tudjuk, az amszterdami csapat, 2-1-re győzte le Cristiano Ronaldóékat idegenben, ezzel 3-2-es összesítéssel továbbjutottak a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Az Ajax a Bajnokok Ligája történetében az első olyan csapat, aki három selejtező körön is továbbjutva, egészen a legjobb négyig menetelt.

“Szerintem ez egy fantasztikus este volt az Ajax számára, a játékosoknak és a holland futballvilágnak is. Újra kiejtettünk egy hatalmas Bajnokok Ligája favoritot a saját filozófiánkat követve, erőfeszítéseinket túlszárnyalva. És igen, megint megcsináltuk. Észrevehettük, hogy a Real Madrid és a Juventus is tartott tőlünk. Nagyon nehéz ellenünk játszani, mert technikailag kiváló játékosaink vannak, és nehéz pressziót helyezni ránk. A védelembe is tudjuk, hogy miként kezeljünk egy erőteljes letámadást” – nyilatkozta örömittasan a holland tréner. 

Az amszterdami csapat hátradőlve várhatja következő ellenfelét, amely a ma esti Manchester City – Tottenham párharcból kerül ki.