Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Holland ligarekordot döntött a Dortmund tehetsége!

A De Telegraaf újságíróinak igen mélyen el kellett merülniük a múltba, hogy találjanak hasonló rajtot, mint amilyet a Dortmund kölcsönjátékosa Alexander Isak mutat a Willem II szerelésében. A svéd tehetség ligarekordot döntött, a szakemberek hatalmas jövőt jósolnak neki.

A Borussia Dortmund 2017-ben az FC Barcelona orra elől szerezte meg a svéd tehetséget, aki 13 tétmeccsen 1 gólt szerzett idáig sárga-feketében. Idén ősszel az új edzőtől nem kapott lehetőséget a felnőttek között, így a fejlődése érdekében tavasszal kölcsönadták Hollandiába. A Willem II pedig köszönte szépen, hiszen Isak 12 meccsen 12 gólt jegyez, ami légiósok tekintetében ligarekord.

A múltban jutató újságírók egyetlen egy holland játékost találtak, aki hasonlóan kezdett anno. A Feyenoord játékosaként Hans Venneker az 1964/65-ös idényben volt képes hasonlóra.

Isak egyébként a bajnokság mellett a kupában is eredményes tudott lenni. Az AZ Alkmaar elleni elődöntőben előbb egyenlített és hosszabbításra mentette a meccset, majd a büntetőpárbajban szintén odaállt és nem hibázott. Ezt a remek tavaszt tehát akár még egy serleggel is zárhatja a svédek 19 éves tehetsége, aki iránt egyre nagyobb a kereslet. Az FC Barcelona továbbra sem tett le róla, és figyelik, a katalánok mellett pedig a Chelsea és az Anderlecht is rajta tartja a szemét komolyabb szándékkal. Ám a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a Dortmund alkalmazni fogja, és Paco Alcácer ékpárja, vagy váltótársa lesz a következő szezonban.