Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. City: a Real még idén fizetne Gündoganért

Továbbra sem tudott megegyezni egymással a Manchester City és Ilkay Gündogan a jövőt illetően. A német válogatott középpályás ugyan nehézkes pályafutást tud eddig maga mögött, de a képességei elvitathatatlanok. Ha nem is számít igazán alapembernek, de fontos tagja a Premier League címvédőjének.

Gündogan egy hosszas hátsérülés (ez a 2014-es vb-címébe is került) után 2016-ban a Dortmundtól igazolt a Manchester Cityhez. A török származású középpályás ugyan azóta se mindig egészséges, de Pep Guardiola egyik legfontosabb játékosa, még ha a találkozók felén kap is csak lehetőséget. Gündogan nem panaszkodik sohasem, ám 28 évesen alighanem többre vágyik most már ő is, mint a tőle öt esztendővel idősebb Fernandinho cseréjének lenni. Pedig egyelőre mindkettejük szerződése a következő szezon végéig szól.

Angol sajtóértesülések szerint Gündogan nem kíván szerződést hosszabbítani az idény végéig, és csak a nyártól hajlandó tárgyalni. Állítólag szeretné megtudni, hogy 2019-20-ban Guardiola a kezdőben számol-e vele, vagy sem.

Azt már az olasz sajtó írta a napokban, hogy az Internazionale kész 28 millió eurót adni érte a nyári uborkaszezonban. A Real Madrid talán még többet is. A pletyka szerint utóbbinál már a konkrét szerepe is megvan Gündogannak: a sokat kritizált honfitársát, Toni Kroos-t kellene pótolnia, aki idén távozhat a Bernabeuból, mint a mostani szenvedés egyik fő bűnbakja.