Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Iago Aspast a kiesés sem ijeszti meg: hosszabbított a Celtával – hivatalos

A spanyol bajnokságban szereplő Celta Vigo csapata hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy meghosszabbították Iago Aspas szerződését.

Forrás: rccelta.es

A Celta Vigo hivatalosan is bejelentette, hogy Iago Aspas egy új szerződést írt alá a klubbal. Ennek értelmében a spanyol csatárnak 2023. június 30-ig szól az új kontraktusa.

Iago Aspas a Celta élő legendája, aki rengeteget tett már a klubért. Már ifistaként is az akadémiájukon játszott, majd 2009-ben került fel a felnőtt csapathoz. 2013-ban a Liverpoolba igazolt, viszont nagyon nem jött össze neki az angol kaland, ezért egy évvel később kölcsönadták, majd 2015-ben végleg eladták a Sevillának, akik rögtön tovább is adták nevelőklubjának.

A Celta Vigo nagyon rossz szezont fut, és akár még ki eshetnek a spanyol első osztályból. A 31 éves csatár viszont eddig mindent beleadott abba, hogy ez ne történjen meg, és eddig 23 mérkőzésen 16 gólt szerzett. A csapat jelenleg a 17. helyen áll, mindössze egy ponttal a kiesőzóna előtt.

Aspas az egész pályafutása alatt összesen 328 mérkőzésen lépett pályára a Celta színeiben, ezeken pedig 137 gólt és 30 gólpasszt jegyzett.