Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pochettino: “Ezért imádjuk a focit!”

Az argentin tréner örömittasan nyilatkozott a továbbjutás után, de azt hiszem ez teljesen érthető.

A mérkőzést követően a Spurs játékosai a szurkolókkal együtt ünnepelték a bravúros továbbjutást.

A Tottenham edzője, Mauricio Pochettino elmondása szerint az ilyen meccsekért imádják az emberek a futballt. A játékosaira hősként tekint, és boldog, hogy csapata szurkolói átélhetik velük együtt ezt az érzést. A Spurs 4-3-as vereséget szenvedett a Manchester City ellen, de idegenben lőtt góljainak köszönhetően továbbjutott a legjobb négy közé, ahol az Ajax ellen küzdhetnek majd a döntőbe jutásért. Szerinte megmutatták, hogy a fociban minden lehetséges.

“Hihetetlen, ahogy a mérkőzés véget ért. Annyira boldog és büszke vagyok. A játékosaim hősök, hogy idáig eljutottak. Annyira örülök, hogy ezt átélhetem velük és a szurkolókkal is. Egy adott pillanatban rengeteg mindenen keresztül mentünk, hatalmasat csalódtunk, aztán hirtelen minden megváltozott. Ezért imádjuk a focit! Mi megmutattuk, hogy a futballban minden lehetséges, egy olyan csapat ellen is nyerhetsz, aki ellen sosem gondolnád. Ehhez kell hit, akarat és erős jellem. Mi harcoltunk.”

A Tottenhamnek azonban nincs sok ideje az örömködésre, ugyanis szombaton szintén a City otthonába látogatnak, ezúttal Premier League találkozót vívnak a felek. Az összecsapás mindkét fél részére fontossággal bír, Guradiola és fiai a bajnoki címet szeretnék megkaparintani, amihez minden pontra szükségük van, míg Pochettinóék a Bajnokok Ligája indulást jelentő harmadik vagy negyedik helyet szeretnék elcsípni. Azonban ezt felülírhatja, ha továbbjutnak az Ajaxon, és a döntőben is sikert aratnak a Liverpool vagy a Barcelona ellenében. Ezzel automatikusan résztvevői lesznek jövőre is a kupasorozatnak, még akkor is, ha csak az ötödik vagy hatodik helyen végeznek.

Érdekesség, hogy a 4-3-as eredménnyel ezúttal a Manchester City lenne boldogabb.