Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: nem tudott felnőni a feladathoz a Benfica, gólzápor a Chelsea-nél

Megvan az elődöntők párosítása az Európa-ligában, ahol a Benfica elmulasztott egy nagy lehetőséget, egy cseh csapat pedig emelt fővel bukott el a kieséses szakaszban.

Kép: Sport Bild

Az odavágó után egyáltalán nem volt lefutott a párharc a Chelsea és a Slavia Praha összevetésében. Prágában csak egy visszafogott 1-0-ra futotta a kékek erejéből, így Londonban oda kellett tenniük magukat a továbbjutás kiharcolásáért. Ennek megfelelően erősen kezdtek: Pedro vezetésével 17 perc alatt sikerült egy három gólos előnyt összehozniuk, helyenként parádés passzjátékok után. A spanyol támadó ezekből egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét, valamint Deli öngólja is az ő lövése után alakult ki. 10 perccel később a Slavia válaszolt, majd Pedro szintén így tett: Soucek szögletből talált be, majd egy percre rá ismét Pedro volt eredményes. Fél órán belül laza 5 gólt termeltek a csapatok. A prágaiak aztán összeszedték magukat és a második játékrészben kiadtak magukból mindent. Az 51., és az 55. percekben Sevcik kétszer is betalált, mindkétszer távolról szerzett hatalmas gólt, amivel csapata felzárkózott és 4-3 lett az állás. Ez lett azonban a végeredmény is, a folytatásban már nem tudtak többször betalálni, így összesítésben 5-3 lett a párharc vége. Az angolok továbbjutottak, a csehek pedig igazán büszkék lehetnek a teljesítményükre.

A Frankfurt és a Benfica összecsapása már sokkal kevésbé volt fordulatos. Ők az első mérkőzésen tudták le a gólzáport, akkor Joao Felix mesterhármasának köszönhetően a portugálok nyertek 4-2-re. Az Eintracht azonban meglehetősen jó volt ahhoz képest, hogy szinte végig emberhátrányban kellett játszaniuk – hazai pályán meg is mutatták, hogy mennyire sok is van bennük. A pályán az történt, amit ők akartak, a piros mezesek hatástalanok voltak támadásban, hátul pedig sebezhetőek a frankfurtiak gyors támadásainál. A 37. percben aztán Gacinovic távoli lövése jött ki a kapufáról, amit végül Kostic vágott be a hálóba, megszerezve a vezetést a németeknek. A második félidőben folytatták a munkát, aminek meg is lett az eredménye: a 67. percben Rode talált be távolról és alakította ki a 2-0-ás végeredményt. A párharc végeredménye így 4-4 lett, amiből az idegenben szerzett találataival jutott tovább a Frankfurt.

https://www.youtube.com/watch?v=oPPnHV7KW6U

https://www.youtube.com/watch?v=LEv8yqF0LQM

Chelsea – Slavia Praha 4-3
G.: Pedro (5., 27.), Deli (10. – öngól), Giroud (17.), Soucek (26.), Sevcik (51., 55.)
Összesített eredmény: 5-3-mal ment tovább a Chelsea

Eintracht Frankfurt – Benfica 2-0
G.: Kostic (37.), Rode (67.)
Összesített eredmény: 4-4, idegenben lőtt góllal ment tovább a Frankfurt

Az elődöntők párosítása: Chelsea – Eintracht Frankfurt; Arsenal – Valencia