Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: Solskjaer a jövőt illető kérdésekről beszélt

A Manchester United a napokban búcsúzott a Bajnokok Ligájától, és a csapat menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer több kérdésben is kifejtette véleményét az együttes jövőjét illetően…

Az angol bajnokságban (Premier League) jelenleg öt mérkőzéssel a szezon vége előtt a Bajnokok Ligája indulást jelentő, negyedik helytől két ponttal van lemaradva a Manchester United a hatodik pozícióban, és a fiatal norvég menedzser szerint a gárda minden erejével a top4-es helyezésért fog küzdeni a hátralévő mérkőzéseken, hogy a következő szezonban is a legmagasabb szinten mérettessék meg magukat a nemzetközi porondon.

“A legtöbb játékosom mély benyomást gyakorol rám a hozzáállásával, de természetesen vannak néhányan, akiket szembesíteni kell a valósággal, hogy lássák, hol is tartanak valójában. A pályán minden egyértelművé válik: nincs menekvés, mindenki pontosan látja, milyen állapotban vagy, mire vagy képes. Csak az számít, amit a játéktéren nyújtasz, és a stábommal nap mint nap azon dolgozunk, hogy játékosaink ennek szellemében dolgozzanak edzésen, mérkőzésen egyaránt. A legtöbbjük be is látja, hogy ha a mostani intenzitással dolgozik, képes a további fejlődésre.

Nem szabad elrugaszkodnunk a valóságtól. Az nem úgy megy, hogy veszünk hét új játékost, és egy csapásra megoldódik minden, varázsütésre verhetetlenek leszünk. A cél érdekében dolgozni is kell. Lépésről lépésre kívánunk haladni, és igen, természetesen lesznek nyári igazolásaink. Csak annyit ígérhetek, hogy mindent elkövetünk a megfelelő játékosok ide hozataláért. De legalább ilyen fontos, hogy a régiek is megfeleljenek a követelményeknek a felkészülés első napjától kezdve. Már nem a kilencvenes években élünk, amikor belefért, hogy az edzőtábor a túlsúly ledolgozásával kezdődjék. Remek érzés lesz, ha teljesen felkészült labdarúgókat láthatok viszont” – mondta a pénteki sajtótájékoztatóján Ole Gunnar Solskjaer.