Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: Vida Kristopher góllal vezette győzelemre a DAC csapatát – videóval

Egymást követő két győzelem után idegenbeli mérkőzés várt szombat délután a második helyért harcoló FC DAC 1904 csapatára a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásának aktuális fordulójában…

Szokás szerint mindhárom magyar játékos helyet kapott a DAC kezdőcsapatában az ötödik helyezett ellen, kettő pedig néhány perc elteltével akár a vezető gólt is összehozhatta volna, Kalmár Zsolt kiugratása után viszont Vida Kristopher elhibázta a kínálkozó ziccert. A folytatásban is a szerdahelyiek játszottak veszélyesebben, több lehetőség is adódott a vezetés megszerzésére, de a félidő hajrájában Jedlicka kapusnak kellett bravúrt bemutatnia egy nagymihályi szabadrúgásnál, hogy megóvja kapuját a góltól. Nem sokkal a szünet után Erick Davis sorfalon irányt változtató szabadrúgásával a DAC végre magához ragadta a vezetést. A minimális előnyt magabiztosan őrizte a szerdahelyi alakulat, majd az utolsó tíz perchez közeledve Ronan átadásából Vida Kristopher nagy helyzetben megrúgta az első tavaszi gólját, a szezonban összesen kilencedik alkalommal talált be.

A másik szombati összecsapáson a Zsolna hazai környezetben 2-1-re kikapott a Szeredtől, így a DAC immár 6 ponttal áll jobban a második helyen a harmadiknál, három fordulóval a vége előtt tehát óriási esély mutatkozik a klub történetének valaha volt legjobb bajnoki eredményére.

MFK Michalovce – FC DAC 1904 0-2 (0-0)
Gólszerzők:ill. Davis (56.), Vida K. (78.)

FC DAC 1904: Jedlicka – Kostrna, Huk, Kone, Davis (Satka 61.) – Ronan, Vida M., Kalmár – Cmelik (Bednár 70.), Divkovic (Herc 83.), Vida K. Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye