Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: ezúttal sem okozott csalódást az Atletico, hozták a formájukat

A La Liga 33. fordulójában egészen a meccs végéig kellett várni az Atletico Madrid “szokásos” góljára, ami eldöntötte a három pont sorsát.

Kép: AS.com

A bajnoki második pozíció bebiztosításán munkálkodik az Atletico Madrid, amely ezúttal az Ipurába látogatott – ez a túra pedig sosem egyszerű. Az Eibar egy nagyon masszív együttes, jobb napjaikon bármelyik csapat dolgát képesek megnehezíteni, az Atleticót pedig sokszor tényleg könnyű elbizonytalanítani. Ez történt most is. Tipikus Atleti-meccs: a hazaiak zárt védekezés mellett kivártak, a Matracosok pedig megkapták a labdát, de nem igazán tudtak mit kezdeni vele. Nagy kockázatot nem szerettek volna vállalni, így viszont a helyzetek sokáig elmaradtak.

A második félidőben már akadt pár veszélyes próbálkozásuk, de Dmitrovic eszén nem tudtak túljárni – egészen a 85. percig, amikor is a madridiak megszerezték a vezetést. A baszk védőket  “leküzdötték”, a vendég védők pedig az így kialakult lehetőségek gólra tudták váltani: Koke belőtt labdájára Lemar érkezett őrizetlenül és vágta be a mérkőzés egyetlen találatát. A szerb kapus hiába mutatott be több nagy védést is korábban, ezúttal már tehetetlen volt és ez egy pontjukba került. Az Atletico így átmenetileg 7 pontos előnyre tett szert a második helyen a városi rivális Real Madrid előtt; az Eibar a 13. helyen van.

A korábbi mérkőzésen két alsóházi együttes találkozott – ez azonban jóval egyértelműbb párharc volt. A Celta Vigo végig dominált, Boufal és Iago Aspas villanásainak köszönhetően pedig szállították is a három pontot. A Girona szörnyű formában van, és habár egy egyenlítő találatra futotta az erejükből, végül ismét megérdemelt vereséget könyvelhettek el. Mindössze 2 pont az előnyük a már kieső helyen álló Valladolid előtt – a Celta pedig mindössze egy ponttal előzi meg őket.

https://www.youtube.com/watch?v=Zk9ND6O8ZJM

Celta Vigo – Girona 2-1
G.: Iago Aspas (34.), Portu (48.), Boufal (69.)

Eibar – Atletico Madrid 0-1
G.: Lemar (85.)