Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Nyert a Barcelona, egyre közelebb a bajnoki cím – tabella

A spanyol labdarúgó bajnokság 32. fordulójában a katalán csapat a baszk fölé tudott emelkedni Clément Lenglet és Jordi Alba góljaival.


Barcelona – Real Sociedad 2-1 (1-0)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona), Vezette: P. Fuertes
Gól: Lenglet (45′), Alba (64′) ill. Juanmi (62′)

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Vidal (S. Roberto 90′), Arthur (Busquets 56′), Rakitic – Dembélé (Coutinho 72′), Messi, Suárez. Vezetőedző: E. Valverde

Sociedad: Rulli – Zaldua, Elustondo, Llorente (Muguruza 87′), Munoz – Zubeldia (Sangalli 54′), Merino, Juanmi (S. Ramirez 87′), Pardo, Oyarzabal – Willian José. Vezetőedző: I. Alguacil

A Barcelona szeretné minél hamarabb lezárni a bajnoki címért folytatott harcot, a Sociedad pedig nyomás nélkül tisztesen helyt akart állni a Camp Nouban. Messiék kissé enerváltan futballoztak, a vendégek egész jól tartották magukat, és kis híján Juanmi majdnem meg is szerezte a vezetést, de Ter Stegen bravúrral védeni tudta a lövést. A katalánok az első játékrészben komolyabb lehetőségig csak a 42. percben jutottak el Suárez révén, akinek a lövését Rulli kapus védte nagyszerűen. A félidő utolsó minutumában azonban jött a vezető gól, Dembélé szögletére nagy lendülettel érkezett Lenglet, és gyönyörűen bólint a hosszú sarokba, 1-0!

A második játékrész izgalmasabbra sikeredett, a 62. percben Merino óriási passza után Juanmi gyönyörűen fejezte be az átadást, 1-1! Két minutummal később azonban Messi passzát követően Jordi Alba meglepte ellenfelét azzal, hogy a jobb lábára cselezett, majd 14-15 méterről a kapu jobb oldalába teker, ezzel újra vezetéshez juttatva csapatát, 2-1! A 79. percben Rakitic szerezhetett volna újabb gólt, a horvát remekül érkezett egy betett labdára, azonban ha nem is sokkal, de mellé lőtt.

A Barcelona hozta a kötelező győzelmet, és egy lépéssel közelebb kerültek a bajnoki címhez .

Rayo Vallecano – Huesca 0-0 (0-0)

Az este folyamán rendeztek még egy igazi kiesési rangadót is, amire mondhatjuk, hogy hat pontos találkozó. Kiegyenlített mérkőzésen végül megérdemelt döntetlen született, amely egyik csapat számára sem jó. Nagyon úgy néz ki, hogy a Vallecano és a Huesca is a másodosztályban kezdi meg a következő szezont.

A La Liga jelenlegi állása: