Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB1: a MOL Vidi legyőzésével nagyon közel a Fradi 30. bajnoki címe

Az OTP Bank liga 29. fordulójában találkozott egymással az első két helyezett, a Ferencváros és a MOL Vidi. Már a találkozó előtt is nagy volt a különbség a két csapat között, ez pedig 11 pontosra nőtt, miután legyőzték a fehérváriakat, és szinte már a kezükben tarthatják a bajnoki trófeát. A forduló további mérkőzésein az Újpest nem bírt a Honvéddel, a Debrecen legyőzte a Haladást, ahogy a Diósgyőr is a Paksot. 

Forrás: fradi.hu

Ferencváros – MOL Vidi: 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Nguen (6.), Kharatin (59.), Lanzafame (67. 90+3.) ill. Nego (21.)
Kiállítás: – ill. Hadzic (45.)

Az első helyért folyó csatából a Ferencváros jött ki jól, és be is biztosította a helyét, és szinte biztosan a bajnoki címet is. A MOL Vidinek már csak minimális matematikai esélye maradt. A vezetést Nguen szerezte meg rögtön a 6. percben, de erre még Nego tudott válaszolni a 21. percben. Azonban a szünet előtt Hadzix megkapta a másik sárga lapját, és idő előtt mehetett zuhanyozni. A második félidő így emberelőnyben már egyértelműen a Fradié volt, és az 59. percben Kharatin révén vezetőtalálatot szereztek, a 67. percben pedig Lanzafame biztosított egy harmadik góllal. Az olasz csatár ráadásul még a 93. percben is betalált, ezzel pedig le is zárta a mérkőzést. Lanzefame ezzel beérte Holandert a góllövőlistán.

DVSC – Haladás: 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Szatmári (35.), Bódi (64. – büntetőből) ill. Ivanov (76.)

Nyerni tudott a Debrecen, akik az első félidőben Szatmári révén szerezték meg a vezetést, majd a 64. percben Bódi büntetőből talált be. A Haladás csak szépíteni tudott Ivanov góljával a 74. percben. A DVSC az Újpest pontvesztését kihasználva jelenleg a harmadik helyen áll, a Haladás pedig maradt az utolsó.

Diósgyőr – Paks: 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Prosser (27.) ill. –
Kiállítás: – ill. Könyves (36.)

A Diósgyőr a 27. percben szerzett vezetést Prosser Dániel góljával, és még az első félidőben emberelőnybe került, miután Könyves Norbert két perc alatt két sárga lapot begyűjtve kiállíttatta magát. A második játékrészben is fölényben játszottak a hazaiak, gólt viszont már nem tudtak szerezni, de ez az egy is elég volt nekik a győzelemhez. Ezzel a győzelemmel a DVTK elhúzott a Haladástól, és egy pontra behozta a Paksot a még kiesőjelölt helyen.

MTK – Kisvárda: 0-1 (0-1)
Gólszerzők: Horváth (20.) ill. –

Az MTK – Kisvárda találkozóján sem esett sok gól, az egyetlen, győzelmet is érő találatot a vendégek rúgták a 20. percben Horváth Zoltán révén. A második játékrészben nagy fölényben játszottak tovább, de gólt nem tudtak lőni. Az MTK zsinórban harmadik vereségét szenvedte el, a Kisvárda pedig, ha ideiglenesen is, de elkerülte a kiesőzónát.

Puskás Akadémia – Mezőkövesd: 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Knezevic (72.) ill. –

A kiegyenlített első félidőben nem született gól, majd a nagyon eseménytelenül zajló második játékrészben a Puskás Akadémia szerzett vezetést a 72. percben Josip Knezevic találatával, amire a Mezőkövesd nem tudott már válaszolni. A Puskás így most tisztes távolságban maradt a kiesőzónától, a Mezőkövesd viszont egyre közelebb kerül hozzá.

Újpest – Honvéd: 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –

Nem tudta eldönteni a mérkőzést a Újpest a Honvéd ellen, így a forduló végére lecsúsztak a dobogóról. Az első félidő nagyon gyenge színvonalú volt, a gólkirályjelölt Holender révén volt egy nagy helyzete a Honvédnak, de ezen kívül nem sok minden történt. A második játékrészben az Újpest Traoré révén szerzett egy jogosan érvénytelenített lesgólt, és a végéig egy érvényeset sem tudtak szerezni.

A bajnokság állása a 29. forduló után:

A góllövőlista élmezőnye: