Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Benzema mesterhármassal szállította a három pontot a Real Madridnak – videóval

A spanyol bajnokság 33. fordulójának vasárnapi játéknapján a Real Madrid az Athletic Bilbaót fogadta a Santiago Bernabeuban. Egy eseménytelen félidő után a királyi gárda elég hamar rövidre zárta a meccset, és begyűjtötték a három pontot egy Benzema mesterhármassal. A nap korábbi mérkőzésein a Levante döntetlenezett az Espanyollal, míg a Sevilla nagyon simán kikapott a Getafétől, akik így átvették a negyedik helyet a tabellán.

Forrás: laliga.es

Real Madrid – Athletic Bilbao:

Igen gyenge első félidőt játszott a Real Madrid az Athletic Bilbao ellen. Nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani, és nagyon kevés támadást is vezettek. A játék kiegyenlített volt, talán túlságosan is, pedig a Bilbaónak még lenne esélye egy jobb helyezés elérésére a szezon végén.

A második félidőt viszont nagyon jól kezdte a Real Madrid, mivel már a 47. percben megszerezték a vezetést. Asensio ívelte be a labdát a kapu elé, amit Karim Benzema fejelt a hálóba. A francia az 57. percben akár duplázhatott is volna, de végül a nagy helyzetet a kapu mellé lőtte. A 76. percben azonban már összejött neki, és megszerezte a Real Madrid második találatát. Most Luka Modric szögletét fejelte be a hálóba. A 91. percben azonban lezárták a mérkőzést, ráadásul egy újabb Benzema góllal, így mesterhármast ért el a francia. A mérkőzést ezt követően lefújták.

Real Madrid – Athletic Bilbao: 3-0 (0-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu (Madrid) Vezette: Mario Melero Lopez
Gólszerzők: Benzema (47. 76. 90+1.) ill. –
Sárga lap: Kroos (69.) ill. Cordoba (3.), Yuri (15.), Raul Garcia (45.), Martinez (53.)
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Navas, Marcelo, Varane, Vallejo, Carvajal, Kroos (Isco, 70.), Casemiro, Modric, Asensio (Diaz, 84.), Lucas Vazquez (Bale, 70.), Benzema. Vezetőedző: Zinedine Zidane

Athletic Bilbao: Herrerin, Lekue, Alvarez Martinez, Berchiche, San Jose, Benat, Cordoba (Lopez, 76.), Raul Garcia (Aduriz 76.), Muniain, Inaki Williams. Vezetőedző: Gaizka Garitano

https://www.youtube.com/watch?v=TJ-g8tcNM2I

Getafe – Sevilla:

Hiába volt kiegyenlített az első félidő, a Getafe volt az, aki a gólokat lőtte, igaz, büntetőből. Az elsőt a 33. percben kapták, amit Juan Mata lőtt a hálóba, a másodikat pedig már a játékrész végén, a hosszabbításban. A szabálytalanságot elkövető Escudero második sárga lapját kapta az esetért, így a Sevilla emberhátrányban tért vissza a szünet után. A második tizenegyest Jorge Molina értékesítette a 48. percben.

A második félidőt is jól kezdte a Getafe, mert az 58. percben megszerezték a harmadik góljukat is, amikor Mata passzából Molina lőtt a hálóba. A hazaiak ezután már valamennyire visszavettek, és a Sevillán sem látszott, hogy harcolni fog a pontszerzésért. A 74. percben azonban a Getafe is 10 emberre fogyatkozott, amikor azonnali pirossal kiállították Djene Dakonamot. A Getafe végül nagyon simán nyerte a mérkőzést, és meg is előzte a Sevillát a tabellán.

Getafe – Sevilla: 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Mata (35. – büntetőből), Molina (45+4.- büntetőből, 53.) ill. –
Sárga lap: Mata (38.), Gonzalez (50.), Cabrera (51.) ill. Amadou (23.), Bangea (30.), Mercado (32.), Vazquez (33.), Escudero (33.)
Kiállítás: Dakonam (72.) ill. Escudero (45+3.)

https://www.youtube.com/watch?v=Y3j0RW7bd-k

Levante – Espanyol:

Valamivel jobban játszott a hazai csapat a katalánoknak, és a 16. percben mégis az Espanyol szerezte meg a vezetést, miután Borja Iglesias a kapu bal alsó sarkába lőtt. A játékrész végére azonban nagyon belehúzott a vendég csapat, csak az ellenfél kapusán és a videóbírón múlt, hogy nem szereztek még egy gólt.

A második félidőben, a 62. percben tudott kiegyenlíteni a Levante, miután Ruben Vezo fejelt egy szabadrúgást a kapuba. A 65. percben azonban már ismét vezetést szerzett az Espanyol Marc Roca révén, és hiába használták itt is a videóbírót, ezt a gólt már érvényesnek találták. Nem sokáig örülhettek azonban a katalánok, mert a 72. percben Ruben Rochina a léc alá lőtte a Borja Mayoraltól kapott labdát. Két perccel később pedig a gólszerzőnek le kellett vonulnia a pályáról, miután megkapta második sárga lapját is. A 88. percben Hernan Perez megszerezhette volna a győzelmet az Espanyolnak, de a labdával csak a kapufát találta el, így végül döntetlen maradt a végeredmény.

Levante – Espanyol: 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Vezo (62.), Rochina (72.) ill. Borja Iglesias (16.), Roca (65.)
Sárga lap: Rochina (30.), Chema (43.), Morales (82.) ill. Sanchez (70.)
Kiállítás: Rochina (74.) ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=8iodEzlmdPc

A forduló eddigi mérkőzései:

Alaves – Valladolid: 2-2
Celta Vigo – Girona: 2-1
Eibar – Atletico Madrid: 0-1
Rayo Vallecano – Huesca: 0-0
Barcelona – Real Sociedad: 2-1

A forduló további mérkőzései:

Villarreal – Leganes (18:30, TV: Spíler 2)
Betis – Valencia (20:45, TV: Spíler 2)

A forduló jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi élmezőnye: