Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Mbappe mesterhármassal intézte el a Monacót – videóval

Nem igazán volt ellenfél a PSG számára az AS Monaco a francia bajnokság 33. fordulójában, ami ezzel a mérkőzéssel le is zárult. A párizsiak legjobbja Kylian Mbappe volt, aki mesterhármast szerzett a rangadón, de a meccsen három hónap után visszatért a sérüléséből felépülő Neymar. Már a meccs előtt eldőlt, hogy a párizsiak bajnokként lépnek pályára, mivel a Lille döntetlent ért el a Toulouse-zal. A forduló további eredményei és a tabella állása az összefoglaló alatt olvasható. 

Forrás: AFP

Sokkal többet birtokolta a labdát a PSG és sokkal veszélyesebbek voltak a Monacónál. Az első góljukat a 15. percben szerezték, amikor egy kontra végén Diaby passza után Kylian Mbappe lőtt a hálóba. Nem sokkal később, a 38. percben már a második góljukat szerezték, szinten Mbappe révén. Egy nagyon szép összjátékot követően a fiatal támadó és Dani Alves között, a francia lőtt a hálóba. A 45. percben Gelson Martins szépíthetett volna de Areola szép védést mutatott be.

A második félidőben beállt a sérüléséből visszatérő Neymar is. Az 53. percben Mbappe mesterhármast szerezhetett volna, de labdája a bal kapufán csattant. Egy perccel később Diaby talált a hálóba, de a gólt les miatt érvénytelenítették. Az 56. percben azonban már nem hibáztak, és Mbappe meglőtte a PSG és a saját harmadik gólját, szintén Dani Alves gólpasszából. A 81. percben összejött a szépítés a Monacónak, amikor Aleksandr Golovin lőtt be egy kipattanót Areola mellett. Az eredmény végül már nem változott a lefújásig, így a Paris Saint-Germain nyerte a rangadót, a Monaco pedig zsinórban negyedszerre sem tudott nyerni.

PSG – AS Monaco: 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Mbappe (15. 38. 56.) ill. Golovin (81.)
Sárga lap: – ill. Glik (30.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=QxJI3sEQ9KY

A Ligue 1 33. fordulójának eredményei:

Dijon – Rennes: 3-2
Lyon – Anger: 2-1
Guingamp – Olympique Marseilles: 1-3
Strasbourg – Montpellier: 1-3
Nimes – Boudeaux: 2-1
Nice – Caen: 0-1
Nantes – Amiens: 3-2
Toulouse – Lille: 0-0
Reims – Saint-Etienne: 0-2
PSG – AS Monaco: 3-1

A francia bajnokság állása 33. forduló után:

A góllövőlista jelenlegi élmezőnye: