Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német kupa: döntőbe vergődött a Bayern

Egy már megnyert meccset engedett ki majdnem a kezéből a Bayern München. A bajor sztárcsapat azzal a Werder Bremennel csapott össze a DFB Pokal elődöntőjében, amellyel már a hétvégén is találkozott, még a bajnokság keretein belül.

A hétvégi egygólos Bayern siker után a mai a szezon egyik legizgalmasabb németországi meccse lett. Bő egy órányi játék után már 0-2-re is vezetett a Bundesliga listavezetője, azonban a szinte végig szimpatikusan és agilisan küzdő Werder nem adta fel. A mezőny talán két legjobbjaként villogó Osako, és Rashica egyenlíteni tudott. A dühtől és teljesen feleslegesen agresszív alig látó vendégek csak Robert Lewandowski kalsszisának köszönhetően voltak jobbak. A végül duplázni tudó lengyel volt a Bayern nyerőembere. A brémaiakhoz az utolsó bő félórára beállt a mindkét gárdánál klublegendának számító Claudio Pizarro. A 40 éves perui veterán azonban nem tudta megtréfálni korábbi kenyéradóját.

Werder Bremen – Bayern München 2:3 (0:2)
G: Osako (74.), Rashica (75.), ill. Lewandowski (36., 80), Müller (63.).

A Bayern München a győzelmével bejutott a német kupa fináléjába, ahol a döntőt még tegnap kiharcoló Red Bull Leipziggel találkozik. A berlini döntőre május 25-én, szombaton kerül sor.

A meccs összefoglalója:

 

Tegnap játszották: Hamburg – RB Leipzig 1:3