Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: Hátrányból nyerve jutott döntőbe az Atalanta – videóval

Ma este az Olasz Kupa (Coppa Italia) második döntősének kiléte is eldőlt, miután az Atalanta a Fiorentina vendéglátójaként tudott hátrányból győzni. 

Ilicic révén kezdte meg a gólgyártást az Atalanta (forrás:twitter.com/footballitala) 

Az Olasz Kupa (Coppa Italia) elődöntőjében ma este az Atalanta a Fiorentina csapatát látta vendégül. A párharc odavágóján 3-3-as döntetlen született, így az Atalanta várhatta kedvezőbb helyzetből a visszavágót. Tegnap biztossá vált, hogy a fináléba elsőként a Lazio jutott be, így a rómaiak várták ma ellenfelüket.

Már a 3. percben megszületett a meccs első gólja, amikor Chiesa passzát követően Muriel juttatta előnyhöz a vendég firenzeieket (0-1). Két percel később megduplázhatta volna előnyét a Fiorentina, azonban a gólpaszt kiosztó Chiesa lövése a hazai kapu mellé ment. A 11. minutunban is az előnyben lévő csapat előtt adódott lehetőség, de Veretout lövését hárítani tudta Gollini, a hazaiak kapusa. Három percel később azonban összejött az egyenlítés. Az Atalanta egalizáló találatát a 14. percben Ilicic szerezte büntetőből, ezzel pedig ismét a hazaiak áltak továbbjutásra (1-1). Az első félidőben több gól már nem született, de a szünetig pedig az Atalanta játszott mezőnyfölényben, helyzetek terén viszonylag kiegyenlített volt a mérkőzés.

Két percel a folytatást követően újból gyors gólt szerezhetett volna a Fiorentina, akárcsak a meccs elején, de Benassi lövését hárította a hazaiak kapusa. Sokat arra sem kellett várni, hogy az Atalanta is villanjon, ugyanis az 50. percben Gomez lövését hárította Lafont. A 69. minutunban, viszont már sikerrel járt a hazaiak csapatkapitánya, Gomez, akinek fejesgóljával már az Atalanta volt előnyben (2-1). A hajrában tovább növelhette volna előnyét az Atalanta, amikor Zapata tört kapura, viszont a támadó lövését 87. percben a kapus lábbal védte. A rendes játékidő végén négyperces ráadás következett, melynek során megpróbált betalálni a Fiorentina, de támadásai során nem járt sikerrel, ráadásul két gólt kellett volna szereznie a firenezei együttesnek ahhoz, hogy megfordítsa a párharcot. Végül így tehát az Atalanta jutott az Olasz Kupa döntőjébe, ahol a fővárosi Lazio lesz az ellenfele a bergamói klubnak. A finálét május 15-én szerdán 20:30-tól rendezik meg a római Stadio Olimpicóban.

Olasz Kupa, elődöntő, visszavágó 
Atalanta – Fiorentina • 2-1 (1-1) | Tj.: Atalanta, 5-4-es osszesítéssel
Gólszerzők: Ilicic (14. – büntetőből), Gomez (69.), Ill. Muriel (3.)

https://youtu.be/-sXnjOnrLME