Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Adebayor: “Mourinho még Ronaldóba is belekötött a Real Madridnál”

Emmanuel Adebayor egy fél szezont töltött a Real Madridnál kölcsönben, amikor Jose Mourinho még a királyiak edzője volt. A csatár most erről az időszakról mesélt. 

Forrás: Daily Mail

Emmanuel Adebayor 2011 januárjától egy fél idényt töltött a Real Madridnál, miután a Manchester City félévre kölcsönadta a spanyoloknak, de így is rengeteg élményben volt része. A togói csatár most a királyaik akkori edzőjéről, Jose Mourinhóról beszélt, aki állítása szerint mindenkibe képes volt belekötni a csapat öltözőjében, még Cristiano Ronaldóba is.

“Egyszer 3–0-ra vezettünk az első félidőben, majd José bejött az öltözőbe és teljesen megőrült. A tv-t és a hűtőt rugdosta, a palackokat dobálta, mindenkibe belekötött. Egyszer meg emlékszem, hogy Cristiano Ronaldo mesterhármast szerzett egy meccsen, de Mourinho mégis ordibált vele, hogy rosszul játszik, mivel a három gólja mellett a kihagyott helyzeteket számolta, és azt kiabálta neki, hogy mutassa meg, hogy ő a világ legjobbja.”

Adebayor ha már Cristiano Ronaldót is megemlítette, méltatta is portugál kollégája klasszisát és szorgalmát.

“Azt hittem, hogy az edzőteremben Sergio Ramos és én voltunk a legerősebbek, de aztán jött Cristiano Ronaldo: ‘Azt hiszitek ez nehéz?’ – kérdezte. Mi csináltunk öt sorozatot, ő meg csinált ugyanabból harmincat.”

A csatár a szezon végén visszatért a Manchester Citybe, majd a Spurst és a Crystal Palace-t is megjárva most a török Basaksehirben futballozik.