Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Már Valverde is a bajnoki címről beszélt!

Mint azt mi is megírtuk, szombaton biztossá válhat az FC Barcelona bajnoki elsősége. A Levante elleni bajnoki (20:45, Tv: Splíer 2) előtt már Ernesto Valverde is a La Liga elsőségről beszélt.

(Kép: marca.com)

A Barca trénere a spanyol bajnoki cím különlegességéről beszélt meccs előtti sajtótájékoztatóján.

“A La Liga elsőségnek óriási értéke van. Ez a trófea alapvetően meghatározza egy klub szezonját. Pontosan tudom, hogy ott van a Bajnokok Ligája, vagy a Király-kupa, ugyanakkor ezekben a sorozatokban jobban rá vagy utalva egy-egy adott szituációra, amely sok mindenről dönthet. A bajnokságot az egész éves munka alapján nyerheted csak meg, úgy, hogy nyersz hazai pályán, vendégként. Ezek megítélésem szerint nagyobb értékek!” – Idézi a Marca című sportnapilap a katalánok trénerét.

Valverde ezt követően arról is beszélt, hogy tisztában van vele, hogy szombaton biztossá válhat a bajnoki címük, ugyanakkor még ha lesznek is változások a csapatban, nem akarnak számolgatni, vagy egy esetleges Atlético-vereségre várni.

“Nem akarunk az Atlético eredményével foglalkozni. Különben is, ahogy én ismerem őket, hatalmas harcosok, így biztos, hogy az utolsó pillanatig küzdeni fognak. Arra számítok, hogy ezúttal is győznek majd. Négy nap múlva a Liverpoollal játszunk a Bajnokok Ligájában, így azt hiszem mindannyiunknak nagy lökést adna, ha megszereznénk hétvégén a bajnoki címet. A Levante ellen lesz több változás is a csapatban. A szezon ezen szakaszában fokozottan figyelnünk kell a játékosok fizikai állapotára is. Különben meg vannak játékosok, mint Carles Alena, akik abszolút megérdemlik a lehetőséget!” – Tette még hozzá Valverde.