Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vida Kristopher góljával győzte le a DAC a bajnok Slovant! – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásának aktuális körében a második hely megszerzésére hajtó FC DAC 1904 együttese szombat délután három vereség után a szezonbeli negyedik találkozáson a visszavágás reményében látta vendégül a már bajnokká avatott Slovan Bratislavát a dunaszerdahelyi MOL Arénában…

A szerdahelyiek kezdőjében szokás szerint mindhárom magyar játékosnak bizalmat szavazott Hyballa mester, míg a pozsonyiak 11-ében Guzmics Richárd kapott helyet. Kétségkívül a bajnokcsapat kezdte jobban a találkozót, és a gólkirály Sporar vezérletével a játékrész első felében könnyen akár több gólos előnyre tehettek volna szert, azonban Jedlicka kapus és a védelem kiválóan takarított. A későbbiekben Kalmár Zsolt kiválóan mozgatta a DAC akciót, azonban a pozsonyi kapura kevés veszélyt tudtunk teremteni. A szünet előtti pillanatokban Moha révén a vendégek hibáztak ziccert, így gól nélküli döntetlennel zárult az első etap.

A második félidőre kettős cserével operálta a házigazda, Kalmár is a kispadra szorult, és tíz perc elteltével Vida Kristopher szezonbeli tizedik találatával sikerült megszerezni a vezetést, aki Divkovic előkészítése után közelről volt eredményes. Kisvártatva Kone a tizenhatoson belül lerántotta ellenfelét, amiért a kiállítás sorsára jutott, Jedlicka azonban bravúrral védte a büntetőt, így megtartottuk az 1-0-s vezetést, de a DAC tíz emberre fogyatkozott az utolsó félórára. Pár perccel később Ronan szabadrúgásból veszélyeztetett, kísérlete azonban centikkel elkerülte a Slovan kapuját. A létszámfölényben játszó vendégek igyekeztek mezőnyfölényt is teremteni, ami sikerült nekik, de a DAC kontráiból többször is lehetőség adódott az előny növelésére, végül nem változott az eredmény, így 11 820 néző a DAC győzelmének örülhetett.

Ezzel sikerült végre visszavágni a legnagyobb riválisnak, egyúttal gyakorlatilag biztossá vált a csapat valaha volt legjobb eredménye, a második hely a szlovák bajnokság történetében.

FC DAC 1904 – Slovan Bratislava 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Vida K. (54.) ill. –
Kiállítva: Kone (60.) ill.

FC DAC 1904: Jedlicka – Kostrna, Huk, Kone, Davis (Satka 46.) – Ronan, Vida M., Kalmár (Herc 46.) – Cmelik (Bednár 82.), Divkovic, Vida K. Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

 

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: