Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szlovák Kupa: büntetőkkel dőlt el a döntő!

3-0-ról állt fel a Zsolna, de a tizenegyes párbajban alul maradtak, a nagyszombati együttesnek ez a hatodik kupa győzelme!

Előzetesen a Zilina volt az esélyesebb, a fogadóirodák is az ő győzelmükre fizették a kevesebb pénzt. A legutóbbi 10 találkozójukból csupán egyet nyert a Trnava és hetet a Zilina, valamint két mérkőzés végződött döntetlennel. Az előbbi gárda a szlovák alsóházi rájátszásban szerepel, és a 7. helyen áll, míg utóbbi a felsőházban, és a 3. pozíciót foglalja el. Mindkét együttes borzasztó formában van, a Trnava az utolsó öt mérkőzéséből egyet sem nyert meg, a Zsolna pedig mindössze egyet.

Trnava – Zilina 3-3; büntetőkkel 4-3 (2-0; 3-3; 3-3)
Helyszín: Pod Zoborom Stadion (Nitra), Vezette: J. Pavlik
Gól: F. Miesenbock (20′), K. Markoski (45+4′ 48′),  ill. F. Balaj (50′, 71′), Bozenik (69′)

A nagyszombati csapat sokkal lendületesebben kezdte a találkozót és nyomás alatt tartották a Zilinát, ennek az eredménye pedig két gólban mutatkozott meg az első játékrészben, így 2-0-val mehettek pihenőre a csapatok. A “vendégek” vérszegény teljesítményt mutattak, és komolyabb lehetőségük sem volt a gólszerzésre.

A második félidőben is nagy lendülettel kezdett a Trnava, és úgy nézett ki, hogy el is dől a kupa sorsa, hiszen Markoski duplájával már 3-0 volt. Azonban két perccel később Balaj révén szépített a Zilina. A gól után fel is támadt a zsolnai együttes és rohamozták a Trnava kapuját, aminek meg is lett az eredménye, hiszen húsz minutummal a mérkőzés vége előtt meglőtték második és harmadik góljukat is! Ezek után nem esett több gól a rendes játékidőben, így jöhetett a hosszabbítás.

A plusz 30 perc kiegyenlített játékot hozott, ebből fakadóan jöhettek a tizenegyesek.

Az idegek harcát, azaz a büntetőpárbajt a Trnava bírta jobban, ezzel megvan a hatodik Szlovák Kupa győzelmük!