Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bréking: szerb csatárt vett a Real Madrid – sajtóhír

A spanyol AS kész tényként számolt be arról, hogy a Real Madrid pontot tett a tárgyalások végére és hosszú távú szerződést köt a Frankfurt csatárával, Luka Joviccsal.

Kép: The Sun

A Real csatársora erősen gyengélkedett ebben a szezonban (talán Benzemát leszámítva), épp ezért nem meglepő módon a nyári erősítések is első sorban ebben a szekcióban várhatók. Eden Hazard érkezésére jelentős esély mutatkozik, ám a jelek szerint nem ő lehet az első érkező: a Chelsea El-elődöntős ellenfelétől is elhozhat egy játékost a Real Madrid, mégpedig Luka Jovicot.

A Boszniában született, de szerb válogatott játékos középcsatárként remek szezont fut: az El-ben és a Bundesligában összesen 26 gólt termelt, amivel sikerült felhívnia magára a figyelmet. Annak idején a Red Star Belgrádban nevelkedett, majd egy rövidke ciprusi kitérő után került a Benficához, ahol azonban nem sikerült megvetnie a lábát, így egy kölcsönadást követően aztán végleg Frankfurtba került a 21 éves támadó. A németek hatalmas üzletet csináltak, hiszen a Transfermarkt.com szerint 7 millió euróért sikerült megszerezniük Jovic játékjogát – ennek a sokszorosát kereshetik most meg az értékesítéséből.

Az AS.com információi szerint ugyanis sikerült megegyezniük a Real Madriddal, így 60 millió euróért Jovic nyártól a spanyol fővárosban folytatja a pályafutását. Az összeg 20%-át egyébként a Benfica kapja majd. Az egyezség további érdekessége még, hogy 6 éves (!) időtartamra szól, tehát Zidane-nak vélhetően komoly tervei vannak vele. Már csak a szerződés aláírása és a hivatalos bejelentés van hátra, ami már csak idő kérdése a spanyol sajtó szerint.

A Frankfurt egyébként már keresi az utódot: a jelöltek között van többek között a 19 éves Pedro Ruiz is, aki a Real Madrid akadémiáján pallérozódott. A 19 éves támadó megszerzésével tovább folytatódhatna a remek kapcsolat a két klub között (Jesus Vallejo is innen került vissza a Realhoz).