Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kalmár duplájával menetelt tovább a DAC – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásának utolsó előtti fordulójában a már biztos második helyezett FC DAC 1904 együttese vasárnap délután a harmadik helyre hajtó Zsolna vendége volt…

Szokás szerint mindhárom magyar játékos a Dunaszerdahely kezdőcsapatában követelt helyt magának, és a DAC aktívan is tudta kezdeni a mérkőzést, melynek eredményeképpen Vida Kristopher beadása után a Huk által lekészített labdát Kalmár Zsolt ballal vágta a zsolnai kapuba a vezetés megszerzése érdekében. A továbbiakban is rendkívül felszabadultan játszott Hyballa mester legénysége, de a helyzeteket nem sikerült újabb találatokra váltani, és a szünet előtti percekben a házigazda közel állt az egyenlítéshez, ám a kapufa a segítségünkre volt. A térfélcserét követően egy nagyszerűen végig játszott ellentámadást Vida Kristopher előkészítése után ismét Kalmár találatával fejeztünk be. A második góllal sikerült bebiztosítani a győzelmet, és innentől már nem forgott veszélyben a három pont sorsa, melyet sorozatban az ötödik meccsén sikerült begyűjteni, noha a hosszabbítás pillanataiban a házigazda még szépíteni tudott.

MSK Zilina – FC DAC 1904 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Skvarka (90+2.) ill. Kalmár (13., 57.)

FC DAC 1904: Jedlicka – Kostrna, Satka, Huk, Davis – Vida M., Ronan, Kalmár (Blackman 90+1.) – Cmelik (Herc 66.), Divkovic, Vida K. (Bednár 84.). Vezetőedző: Peter Hyballa.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye