Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Valencia hat góllal célozta meg a BL-indulást, a Valladolid még elkerülte a kiesést – videóval

A Huesca tét nélkül játszott, mivel már biztos kieső, viszont a Valenciának az európai kupasorozatokban való indulás a tét, és ezért meg is tettek mindent, hiszen meg sem álltak hat gólig. A másik esti mérkőzésen a Valladolid legyőzte az Athletic Bilbaót, ezzel pedig életben tartotta a bennmaradási esélyeit. A fordulóban a tartalékosan felálló Barca kikapott a Celtától, ahogy a Sevilla és az Atletico Madrid is egy papíron gyengébb ellenféltől, míg a Real Madrid egy gólgazdag mérkőzésen győzelmet ünnepelhetett. 

Forrás: laliga.es

Huesca – Valencia:

Nagyon jól kezdte a Valencia a mérkőzést, hiszen már a 2. percben megszerezték a vezetést, miután Gabriel passza után Wass lőtt védhetetlenül a kapu jobb felső sarkába. A Huesca nem igazán harcolt, és a 17. percben már a második góljukat kapták. Gabriel passza után Rodrigo talált be a hálóba a kapust is kicselezve. Itt azonban nem álltak le, hiszen a 20. percre már a harmadikat is meglőtték. Az előbb gólpasszt jegyző Santi Mina most gólszerzővé lépett elő, miután egy szép támadás végén a kapu bal alsó sarkába lőtt.Nagyon belelendült a Valencia, és Mina is, mert a 33. percben meglőtte a maga második gólját, a csapatának pedig a negyediket Wass lapos passza után. Nagyon nem volt szerencséje a Huescának, hiszen a 41. percben egy öngóllal növelték ellenfelük góljainak számát.

A második félidőben is folytatta a gólgyártást a Valencia, ám most Rodrigo duplázott az 51. percben. Szintén sikerült egy nagyon szép támadást véghezvinniük, majd Mina laposan, a védőket elkerülve lőtt az éppen érkező spanyol elé, aki közvetlen közelről lőtt a hálóba. A Huesca azért nem csak gólokat kapott egész meccsen, hiszen a 66. percben összejött nekik a szépítés, amikor a vendégek kapusa kiütött egy kapu felé érkező labdát, de épp Melero elé, akinek már csak be kellett találni a hálóba. A végére mindkét csapat visszavett a tempóból, de nem ezzel az eredménnyel fújták le a mérkőzést, mivel a 92. percben a Huesca még kapott egy büntetőt, amit Gallara értékesített, ezzel beállítva a 2-6-os végeredményt.

Huesca – Valencia: 2-6 (0-5)
Gólszerzők: Melero (66.), Gallara (90+2.) ill. Wass (2.), Rodrigo (17. 51.), Mina (20. 33.) Etxeita (41. – öngól)
Sárga lap: Avila (30.) ill. Coqulein (29.),
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=yllVMNuhTEU

Real Valladolid – Athletic Bilbao:

A Valladolid sokkal jobban kezdte a mérkőzést, és esélyt sem adott a Bilbaónak az első félidőben. A 21. percben meg is szerezték a vezetést, miután Waldo Rubio lőtt fantasztikus gólt a kapu jobb felső sarkába. A 28. percben akár már két góllal is mehettek volna, de Oscar Plano szabadrúgása centikkel a bal kapufa mellett suhant el.

A második félidőre feljavult a Bilbao, és az 55. percben már majdnem büntetőhöz is jutottak egy kezezés miatt, de a játékvezető a videóbíró használata után úgy döntött, az eset nem ért tizenegyest. Hiába a jobb játék, komolyabb helyzeteket csak az utolsó percekben tudtak kialakítani, de a 89. percben Raul Garcia próbálkozását védte bravúrral a kapus, a 91. percben pedig Unai Nunez találta el fejjel a kapufát egy szöglet után. Végül a Valladolid gyűjtötte be a három pontot.

Real Valladolid – Athletic Bilbao: 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Rubio (21.) ill. –
Sárga lap: Plano (11.), Michel (35.), Alcaraz (45.), Borja (50.), Toni (84.) ill. Capa (30.), Garcia (30.), San Jose (55.), Aduriz (90+1), De Marcos (90+4.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=GfJvzjY2dOo

A forduló eredményei:

Sevilla – Leganes: 0-3
Levante – Rayo Vallecano: 4-1
Espanyol – Atletico Madrid: 3-0
Alaves – Real Sociedad: 0-1
Celta Vigo – Barcelona: 2-0
Getafe – Girona: 2-0
Eibar – Betis: 1-0
Real Madrid – Villarreal: 3-2

A bajnokság állása a 36. forduló után:

A góllövőlista jelenlegi élmezőnye: