Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Mariano duplájával győzött a Real Madrid – videóval!

A La Liga 36. fordulójában félig a cseresorral kiállva próbált helytállni a Real Madrid hazai közönség előtt a Villarreal ellen.

Kép: AS.com

Folyik a kaszting Zindine Zidane együttesénél: több embernél is kérdéses, hogy maradhat-e a csapatnál a következő szezonban, így most nekik kell bizonyítaniuk. Így kerülhetett a kezdőbe (plusz a sérülések) Jesus Vallejo, Fede Valverde, Brahim Diaz, vagy Mariano Diaz. Utóbbi viszont gyorsan jelezte: hiába a sok sérülés, érdemes lenne adni neki még egy esélyt. A dominikai támadó ugyanis már a második percben betalált, miután Brahim könyörtelenül elette a labdát a figyelmetlen Cazorlától. Mariano átvette a bőrt és befejezte az akciót, a Real Madrid pedig rögtön előnybe is került.

Az első 10 percben simán lehetett volna akár 3-0 is az állás, ám a hazai csapat kihagyott pár helyzetet – ezzel szemben a sárga mezesek sokkal hatékonyabbnak bizonyultak. Casemiro – épp mint Cazorla a túloldalon – elaludt, a letámadó Alvaro pedig elvette tőle a labdát és Gerard Morenóhoz továbbított, aki védhetetlenül lőtte ki a sarkot és egyenlített. Nem volt benne a levegőben egy Villarreal-találat, ám ez a fordulat tipikusan olyan volt, min amilyenből már oly’ sokat láthattunk idén a Real meccsein.

Nem volt túl jó a hangulat, a Bernabeu csak félig telt meg, ráadásul a színvonal sem volt túl magas. A Villarreal védekezése nem képviselt erős színvonalat, viszont a hibáikat a Real támadói többnyire képtelenek voltak kihasználni. Rengetegszer próbálkozhattak a fehér mezesek, de vagy elszórakozták a lehetőségeiket, vagy Andreas Fernandez védett hatalmasat. A szünet előtt azonban ismét rezdült a háló: egy szöglet után Kroos lőhetett, ám próbálkozása elakadt Quintilla lábában és pont Vallejóhoz került – aki nem hibázott ziccerben és megszerezte élete első gólját a Real Madrid felnőtt csapatában.

A félidőben tehát előnyben voltak a hazaiak és a második játékrész eleje kísértetiesen hasonlított az elsőhöz. A 49. percben ugyanis Carvajal kapott remek labdát Valverdétől, majd bejátszotta azt középre a menetrend szerint érkező Maranónak, aki be is talált. Mariano tehát duplázni tudott és valóban aktív volt, összességében jól játszott ezen a találkozón, csapata egyik legjobbja volt. Brahimnak is akadt pár szép mozdulata, ahogy Valverdének is, hátul Vallejo pedig hiba nélkül dolgozott végig – kijelenthető tehát, hogy a próbázók ezúttal vették az akadályt és jó benyomást tettek. A jövőjükkel kapcsolatban viszont nyilván csak később születik majd döntés.

A folytatásban egyik csapat sem szakadt meg az újabb gólért, lazult egy kicsit a tempó, a hajrára pedig beállt többek között a sérüléséből visszatérő Vinicius is a Realba. Az egyetlen említésre méltó esemény a 94. percben történt: a teljesen kiengedő Real nem létező középpályáján átrohanva végül célba ért egy vendég kontra Jaume Costa révén, ám többre már nem maradt ideje a Villarrealnak, így az egyenlítés elmaradt. Ettől függetlenül viszont a Real Madrid magabiztosan behúzta otthon a kötelező győzelmet és faragott hátrányából az Atleticóval szemben. Persze még így is 6 pont a lemaradásuk a városi rivális mögött, de legalább faragtak valamennyit. A Villarreal viszont egy 4 meccsen nyeretlenségi szériát zárt le ezzel a vereséggel és a 15. helyen áll.

https://www.youtube.com/watch?v=rvO7pTaokIY

Real Madrid – Villarreal 3-2 (2-1)
Helyszín: Santiago Bernabeu Stadion (Madrid), Vezette: Gil Manzano
G.: Mariano Diaz (2., 49.), Gerard Moreno (11.), Vallejo (40.), Jaume Costa (94.)
Sárga lap: – ill. Funes Mori, Alvaro, Iborra
Piros lap: –

Real Madrid: Courtois – Marcelo, Varane, Vallejo, Carvajal – Kroos, Casemiro, Fede Valverde (Isco) – Brahim Diaz (Vinicius Jr.), Mariano Diaz, Lucas Vazquez (Asensio). Edző: Zidane.

Villarreal: Andres Fernandez – Quintilla, Funes Mori, Alvaro, Mario Gaspar (Jaume Costa) – Cazorla, Iborra – Alfonso Pedrasa (Trigueros), Pablo Fornals (Bacca), Chukwueze – Gerard Moreno. Edző: Calleja.

Korábbi eredmények:

Getafe – Girona 2-0
Eibar – Betis 1-0