Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Vereséget szenvedett a Lazio, ezzel búcsút inthet a Bajnokok Ligájának – eredmények, tabella

Az olasz labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának a vasárnap délutánja gólokban gazdagra sikeredett.


Empoli – Fiorentina 1-0 (0-0)
Gól: D. Farias (54′) ill. –
Kiállítva: – ill. J. Veretout (90+6′ – pályán kívül)

Az Empoli számára élet-halál harc, a három pont begyűjtése kötelező volt, ha jövőre is a Serie A-ban szeretnék folytatni, de még így is kieső helyen állnak. A Fiorentina pocsék formában, a mai vereséggel együtt már 11 mérkőzés óta képtelenek nyerni. Hiába focizták le a hazaiakat a vendégek, a kapu előterébe hozott megoldások rendre elbuktak. A lilák 21 alkalommal próbálkoztak, ebből 11 kaput is fogott, de a gól nem jött össze.

Lazio – Atalanta 1-3 (1-1)
Gól: Parolo (3′) ill. D. Zapata (22′), T. Castagne (58′), B. Djimsiti (76′)

Bajnokok Ligája és Európa-liga helyezésért folyó küzdelem, az Atalana számára talán a döntetlen is elfogadható eredmény, a Laziónak azonban csak a győzelem lehet a cél, másképp négy vagy hét pontra lesznek aktuális ellenfelüktől, akik a negyedik helyen tanyáznak jelenleg. A vendégek a második félidőben jobban futballoztak, ezért megérdemelten nyerték meg a találkozót, és ezzel óriási lépést tettek a jövő évi Bajnokok Ligája indulásért. A Lazio ennek a vereségnek köszönhetően pedig lehet, hogy az Európa-ligáról is lemondhat.

Parma – Sampdoria 3-3 (1-2)
Gól: B. Alves (2′), J. Kucka (67′ – büntetőből), A. Bastoni (72′) ill. Quagliarella (28′ – büntetőből, 61′), G. Defrel (38′)
Kiállítva: J. Kucka (90+2′) ill. O. Colley (88′)

A Parmának még van miért izgulni és tekintgetni kell hátrafelé, ahhoz, hogy biztonságban érezhessék magukat mindenképp kellene a három pont. A Sampdoria számára ellenben már tét nélküli a találkozó. Azonban Quagliarella számára még a gólkirályi cím szempontjából fontos mérkőzés, és a 36 éves olasz csatárnak sikerült is betalálnia kétszer. Az első játékrészt a vendégek, míg a másodikat a hazaiak uralták, ebből fakadóan a mérkőzés igazságos döntetlennel zárult.

Sassuolo – Frosinone 2-2 (0-2)
Gól: G. Ferrari (66′), K. Babacar (78′) ill. P. Sammarco (8′), L. Paganini (36′)

A hazaiak számára már teljesen tét nélküli mérkőzés, a vendégek pedig még egy győzelemmel életben tarthatták esélyeiket a bennmaradásért folytatott harcban, de az leginkább már csak matematikai. A Frosinone ennek megfelelően félelem nélkül futballozott, és remek helyzetkihasználásuknak köszönhetően két góllal is vezettek az első félidőt követően. Azonban a második játékrészben felbillent a pálya, és a Sassuolo megérdemelten tartotta otthon legalább az egyik pontot.

A Serie A jelenlegi állása: