Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Történelme során először a BL-döntőben a Tottenham! – videóval

Szerda este játszották le a Bajnokok Ligája másik elődöntőjének visszavágóját, ahol az első mérkőzést az Ajax nyerte meg a Tottenham otthonában 1-0-ra. Mint ismert, a Liverpool már bejutott a döntőbe és csak az volt a kérdés, hogy lesz-e angol házi döntő…

A londoni csapat továbbjutása esetén tiszta angol döntő lett volna, 2008 után (Manchester United-Chelsea). Azonban a mérkőzés nem úgy kezdődött ahogy a Tottenham elképzelte, ugyanis először az 5. percben az Ajax fiatal csapatkapitánya, De Ligt szerzett vezetést a hazaiaknak, majd a 35. percben Ziyech tovább növelte az előnyt, így 2-0-ás Ajax előnnyel mehettek szünetre a csapatok.

Nem sokan gondolhatták, legalábbis amszterdami részről, hogy izgulniuk kell még a végkifejlettel kapcsolatosan, azonban a második félídőt nagyon jól kezdték az angolok és Lucas négy perc alatt (55. 59.) duplázni tudott, és nagyon gyorsan visszahozta a mérkőzésbe a vendégeket. Jöttek a nagyobbnál nagyobb lehetőségek mind a két oldalról, de ezek közül is Vertonghen nevéhez fűzödik a legnagyobb, mivel  a 86. percben 2 hatalamas lehetőséget puskázott el öt másodpercen belül.. Már-már mindenki elkönyvelte hogy az Ajax jut a döntőbe, azonban amilyen az idei idény, nem lehet senkit előre leírni. Jött is a 96. perc és jött Lucas is, és a harmadik góljával döntőbe lőtte az angolokat!

És ezzel az eredménnyel az is eldőlt, hogy a Liverpool ellenfele a döntőben a Tottenham lesz, melyet 2019. Június 1-jén, magyar idő szerint 21 órától tartanak meg a madridi Wanda Metropolitano stadionban. A győztes a bajnokságban elért helyétől függetlenül a 2019-2020-as UEFA-bajnokok ligája csoportkörében részt vesz.

 

Ajax Amszterdam – Tottenham Hotspur 2-3 (2-0)
Helyszín: Johan Cruijff Arena (Amszterdam) Vezette: Felix Brych (német)
Gólszerző: De Ligt (5.) Ziyech (35.) – ill. Lucas (55. 59. 90+6. )

Ajax: Onana – Mazraoui, de Ligt, Blindt, Tagliafico – van de Beek ( Magallan 90. ), Schöne (Veltman 60.), de Jong – Ziyech (Huntelaar 87.), Tadic, Dolberg ( Sinkgraven 67.). Vezetőedző: Erik ten Hag

Tottenham: Lloris – Alderweireld, Rose ( Davies 82. ) Vertonghen, Trippier ( Lamela 81. ) –  Wanyama ( Llorente 46.),  Alli, Sissoko – Eriksen – Lucas Moura, Son. Menedzser: Mauricio Pochettino.

https://www.youtube.com/watch?v=5MeexyKXlWo