Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: kettős győzelemmel döntős az Arsenal!

Az Arsenal idei szezonját komoly szélsőségek jellemzik, így érdekes meglepetést szolgáltattak az “Ágyúsok” azzal, hogy viszonylag magabiztosan verték hazai pályán 3-1-re a Valenciát. Tehát ma a londoniak nyert elyzetből várták a spanyolországi visszavágót, ám a héten már láttunk két csodát is egy szinttel feljebb, a Bajnokok Ligájában.

A szakértők többsége meglehetősen jó esélyt látott egy hazai győzelemre, lévén az Arsenal a szezon végére egészen látványosan leeresztett. Az angol gárda a remek kilátások ellenére még a Bajnokok Ligája indulás lehetségét is elszúrta a Premier League-ben. Igaz, a Valencia is hasonló cipőben jár. A Turia-partiak szintén ötödikek a LaLigában, és már nem csak rajtuk múlik, hogy megelőzik-e a negyedik Getafét. Azonban egy grátisz BL-csoportkörös szereplést csak az Európa-liga megnyerésével lehet kiharcolni, nem holmi elődöntős továbbjutással.

A Mestallában esedékes visszavágó elején elég szépen belekezdett a hátránya lefaragásába a Valencia. Sőt, még a vezetést is megszerezték a hazaiak, mégpedig a születésnapos, immár 32 éves Kévin Gameiro révén. Azonban az első negyedórás valenciai presszinget az Arsenal egyenlítő gólja törte meg. Az elkövető Pierre-Emerick Aubameyang az ötödik gólját szerezte a sorozatban. A szünetig már nem változott az 1:1-es eredmény.

A forduulást követően ismét beindultak az események, és szerencsére az is eldőlt, hogy nem lesz hosszabbítás, történjék aztán már bármi is. Alexandre Lacazette a vezetést szereze meg a vendégeknek. Igaz, Unai Emery és tanítványainak örömre nem sokáig tartott: az újra beköszönő Gameiro tudott egyenlíteni. 2-3! Azonban nem csak a krábbi PSG csatár tudott duplázni ma este, hanem Aubameyang is. A 69. percben így már eléggé eldöntöttnek tűnt a továbbjutás kérdés, hiszen az “Ágyúsok” 6:3-ra vezettek összesítésben. Sőt, a gaboni gólgép triplázni is tudott a meccs utolsó pillanataiban, amivel a Valencia még a szép búcsúról is lemaradt, egy esetleges (semmit sem érő) döntetlen kiharcolásáról.

Valencia – Arsenal 2:4 (1:1)
G.: Gameiro (11., 58.), ill. Aubameyang (17., 69., 88.), Lacazette (50.)

Továbjutott: az Arsenal, kettős győzelemmel.

Az Arsenal végül teljesen megérdemelten jutott be a döntőbe, amelyhez hasonló tettre utoljára 2006-ban voltak képesek. A londoniak akkor a Bajnokok Ligája fináléját vesztették el végül az FC Barcelonával szemben.