Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Neymar vezérletével győzött a PSG – tabella

A francia labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában, a PSG tartaléklángon verte a szerényebb képességű Angerst 2-1-re idegenben.


Angers – PSG 1-2
(0-1)
Helyszín: Stade Raymond-Kopa (Angers), Vezette: F. Batta
Gól: F. Tait (88′) ill. Neymar (20’), Di María (58′)
Kiállítva: – ill. Marquinhos (86′)

Angers: Butelle – Manceau, Traoré, Pavlovic, Pellenard – Santamaria, Fulgini (El Melali 61′), Pajot (Capelle 72′), Reine-Adelaide, Tait – Bahoken (Kanga Aka 82′)

PSG: Buffon – Dagba, Mbe Soh, Marquinhos, Bernat – Alves (Kurzawa 70′), Verratti, Paredes – Di Maria (Draxler 77′), Cavani, Neymar (Chouopo-Moting 92′)

Mindkét csapat számára már tét nélküli találkozó, azonban a nagy neveket felvonultató PSG az elmúlt hetek borzasztó formája miatt mindenképpen megszerette volna mutatni erejét, míg a hazaiak presztízsből győzte volna le a vendégeket.

Az Angers bátran kezdett, nekik volt az első komolyabb lehetősége, de Bahoken lövését Buffon bravúrral védeni tudta. A 20. percben azonban a párizsi csapat megszerzi a vezetést, Dani Alves beadását bólintotta a kapuba Neymar, 0-1! A találat követően szinte unalomba fulladt az első játékrész, így a brazilok összjátékának köszönhetően egy gólos vendég előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidő sem kezdődött óriási irammal, azonban az 58. percben Neymar úgy döntött szólózik egyet, amelynek a végén remekül centerezett, a beadott labdára pedig Di María érkezett jó ütemben, és a kapuba fejel, 0-2! Ezután egészen a 86. minutumig kellett várni, hogy valami komolyabbat feltudjunk jegyezni, Marquinhos szabálytalanságáért piros lapot kap, és mindemellett büntetőhöz jutnak a hazaiak, amelyet Buffon hárítani tud, de a kipattanót Tait már gólra tudja váltani, 1-2! A gól után még az Angers próbált menni az egyenlítő találatért, de a vendégek eldugták a labdát a hátralévő időre, így 2-1-re nyer Tuchel csapata gyenge játékot bemutatva.

A Ligue 1 jelenlegi állása: