Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: szűk, de annál fontosabb sikert aratott a Milan – videóval

A Serie A 36. fordulójában ma este a AC Milan fontos mérkőzést nyert meg, ahogyan a nap folyamán az Atalanta és a Lazio is. 

Suso (jobbra) újabb gólpassza győzelmet ért a Milan számára (forrás: twitter.com/acmilan) 

A Serie A 36. fordulójának ma esti meccsén az AC Milan a Fiorentina vendégeként lépett pályára. A milánói csapat az Európa-ligás helyekért verseng főként, míg a hazai firenzeiek számára már nem bírt komolyabb téttel ez a mérkőzés. Öt percnyi játékot követően kis híján előnybe került a Fiorentina, azonban Muriel próbálkozását hárítani tudta Donnarumma. A 21. percben a Milan is eljutott egy lehetőségig, ekkor azonban Lafont védte lábbal Suso lövését. Három perccel később is a vendégek előtt adódott gólszerzési lehetőség, amikor Calhanoglu löketét követte nagy védés. A 27. minutumban ismételten a Milan került helyzetbe, de Suso lövését begyűjtötte a kapus. A 35. percben góllá érett a milánói dominancia, ekkor pedig Suso beadása után Calhanoglu fejjel csúsztatott a kapuba. Az asszisztot kiosztó játékos már a 10. gólpasszát szerezte a szezonban (0-1). Az első félidő végéig ezek után már nem született gól, így a vendégek voltak előnyben féltávnál.

Fordulás után kevés idő elteltével egyenlíthetett volna a Fiorentina, ám Chiesa szólója után a lövése fölé szállt az 52. percben. Három percel később ismét a hazaiak előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, azonban Mirallas lövését hárította Donnarumma. A 64. percben is kevésen múlt a firenzeiek egyenlítése, amikor Kessié majdnem öngólt szerzett, ám a milánóiak kapusa hatalmasat védett. Ezután is hajtott az egyenlítésért a Fiorentina, de a hazai csapat a 76. minutumban sem tudott egalizálni, mert Chiesa lövése elakadt az olasz kapusban. A végén ötperces ráadás következett, melynek során a Milan őrizte az eredményt és végül győzni is tudott 1-0-ra. Ezzel fontos sikert aratott Gattuso együttese, amely az ötödik helyen áll, viszont csupán egy ponttal van az előtte álló városi rivális Intertől lemaradva, így még akár adott esetben a BL-be jutásra is esélyes lehet a Milan.

Serie A, 36 forduló
Fiorentina – AC Milan • 0-1 (0-1)
Gólszerzők: – ill.,Calhanoglu (35.)

https://youtu.be/gLOrvk8BOrI


CAGLIARI – LAZIO

A római Lazio a Cagliari vendégeként fontos mérkőzést játszott a Serie A 36. fordulójában hiszen a fővárosiak az Európa-ligás helyekért versengenek. A papíron is esélyesebbnek vélt vendég együttes a 31. percben került előnybe, amikor Luis Alberto talált be a kapuba. A fordulásig nem esett újabb találat, viszont a szünet után viszonylag hamar növelni tudta előnyét a Lazio. A vendégek második gólját egy kontratámadás végén szerezte az 54. percben Correa. A Lazio kétgólos előnye elég is volt a sikerhez, hiszen a végjátékban csak szépítésig jutott a Cagliari Pavoletti révén. Győzelmével a vendégek csupán egy pontra vannak a hatodik helyzettől, vagyis a fővárosi rivális AS Roma csapatától.

Seria A, 36. forduló
Cagliari – Lazio • 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Pavoletti (90+1) ill., Alberto (31.), Correa (53.)


ATALANTA – GENOA

Az Atalanta annak tudatában lépett pályára, hogy győzelme esetén még közelebb kerül a Bajnokok Ligája szerepléshez. A bergamói együttes volt a pályaválasztó, de saját stadionja felújítása miatt a Sassuolo otthonában fogadta a Genoát. Az első félidő 0-0-val zárult hiába talált kétszer is a kapuba az Atalanta, ugyanis 9. percben Cristante, majd tíz percel később Zapata gólját nem adták meg les miatt. A fordulás után ellenben szinte rögtön előnybe került a hazai csapat, amikor a második félidőre becserélt Barrow a 46. percben betalált a genovai kapuba (1-0). Nem sokkal később megduplázta előnyét az Atalanta, miután Djimsiti beadását Castagne váltotta gólra az 53. minutumban (2-0). A hajrában szépített a Genoa a veterán Pandev góljával, ez azonban csak arra volt elég, hogy kialakuljon a végeredmény, hiszen újból győzött az Atalanta (2-1). Sikerének köszönhetően a bergamói alakulat a 3. helyre lépett előre a tabellán, és ezt a pozíciót hétfőig biztosan meg is tartja, ugyanis ebben a körben az akkor játszó Inter előzheti csak meg.

Seria A, 36. forduló
Atalanta – Genoa • 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Barrow (46.), Castagne (53.) ill., Pandev (89.)

A 35. forduló további mérkőzései:

Vasárnap
12.30 • Torino – Sassuolo (Digi Sport 1 – ÉLŐ)
15.00 • Frosinone – Udinese
15.00 • Sampdoria – Empoli
18.00 • Spal – Napoli (Digi Sport 3 – ÉLŐ)
20.30 • AS Roma – Juventus (Digi Sport 1 – ÉLŐ)

Hétfő
19.00 • Bologna – Parma (Digi Sport 2 – ÉLŐ)
20.30 • Inter – Chievo (Digi Sport 2 – ÉLŐ)

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista jelenlegi élmezőnye