Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: győzelmével bebiztosította harmadik helyét a Lyon – videóval

A francia bajnokság 36. fordulójának zárómérkőzésén a Marseilles fogadta a Lyont. Habár kiegyensúlyozott mérkőzésnek indult, a Lyon a végére több góllal nyerni tudott, ezzel begyűjtve a három pontot. Még kér forduló van hátra a szezonból. 

Forrás: lesoir.be

Kiegyensúlyozott első félidőt játszott a Marseilles és a Lyon, a gólt viszont a vendégek szerezték a 24. percben. Egy előre lőtt labdát nem tudtak levédekezni a védők, így végül Cornet elé került, aki közvetlen közelről lőtt a kapuba. A 42. percben Depay egy szóló végén akár növelhette is volna csapata előnyét, de lövése pár centivel elkerülte a kaput.

A második félidőt is jól kezdte a Lyon, és a 47. percben egy hatalmas helyzetük is volt ismét Cornet révén, de ezt a kapus hatalmas bravúrral védte. Egy perccel később azonban már a másik kapunál volt történés, amikor egy szép támadás végém Mario Balotelli a kapu bal oldala mellé fejelt. Aztán a Marseilles tíz emberre fogyatkozott amikor a 67. percben egy durva lerántás miatt Duje Caleta-Cart azonnali pirossal kiállították. A végére nagyon belejött a Lyon, és a 78. percben Cornet ismét betalált a hálóba, de a gólt les miatt érvénytelenítették. A 84. percben azonban már érvényes találatot szereztek, miután Moussa Dembele átszlalomozva a védőkön a kapu jobb oldalába bombázott. Mindössze három perccel később Cornetnek mégis csak összejött a gól, amikor egy szép elfutás a tizenhatos vonaláról a kapus mellett a kapuba lőtt. Ezzel a találattal le is zárta a Lyon a mérkőzést és megszerezték a három pontot.

Olympique Marseilles – Olympique Lyon: 0-3 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Cornet (24. 87), Caleta-Cart (67.)
Sárga lap: Balotelli (31.), Amavi (34.) ill. Terrier (21.)
Kiállítás: Caleta-Car (67.) ill. –

A forduló korábbi eredményei:

A francia bajnokság állása a 36. forduló után:

A góllövőlista jelenlegi állása: