Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: az utolsó fordulóban is kikapott a Manchester United!

A bajnoki címen kívül szinte már az összes kérdésre megkaptuk a választ a Premier League utolsó fordulója előtt. Ennek ellenére egy kellemes utolsó délután várt az angol futball rajongói számára, az idény utolsó játéknapján.

A Manchester United ha nem is teljesen tartalékosan, de hat angollal (plusz egy skóttal, McTominay-jel) állt ki a Cardiff elleni derbire. A Cityt korábban egy sikertelen időszakában edzette a MU menedzsere Solskjaer. És bizony egyelőre hiába az egykori kiesés a walesiekkel, egyre több kritika éri a norvég szakembert a manchesteri munkája miatt is. Pedig sokkal inkább a vezetés és a tényleges menedzsment kudarcát jelentik, mintsem a bűnbak edző (és klublegenda) tragédiáját. A decemberben kirúgott José Mourinho önigazolásáról már nem is beszélve, minthogy ő is csak egy áldozat volt a United idei szenvedésében.
Ja, a Cardiff már biztos kiesőként hozta el a három pontot a pocsék hazaiaktól.

Manchester United – Cardiff 0:2 (0:1)
G.: – ill. Mendez-Laing (23.-bünetőből, 54.)

A Chelsea már egy héttel ezelőtt biztosította helyét a TOP4-ben, azaz a majdani EL-finálé végeredményétől függetlenül, bajnoki helyezés alapján kiharcolta a Bajnokok Ligája-szereplést az őszre. A lényegében távozóban lévő Eden Hazard (Real Madrid?) még csak a kezdőcsapatba sem került Maurizio Sarri döntése alapján. Brendan Rodgers Leicester-je remek második félszezont produkált, ígéretes a „Rókák” jövője jövőre.

Leicester – Chelsea 0:0 (0:0)

Nehézkesen indult a Palace idénye. A londoni kiscsapat végül összességében magabiztosan maradt benn, amihez Zahaék tehetsége is szükségeltetett, a szerencsén kívül. Batshuayi duplázni tudott, a humoros támadó alighanem bizonyítani szerette volna a hajrában is, hogy a világ legveszélyesebb támadói közé tartozik, még ha a szárnysegédjei messze el is maradnak tőle.

Crystal Palace – Bournemouth 3:3 (3:1)
G.: Batshuayi (24., 32.), Simpson (37.-öngól), van Aanholt (65.) Townsend (80.) ill. Lerma (45.), Ibe (56.), King (73.)

A Soton az elmúlt években többször is a kiesés rémétől volt fenyegetve az utolsó egy-két körben. A „Szentek” azonban most már korábban megúszták a relegációt, így egy igazi tétnélküli meccsen döntetleneztek a már réges-rég kiesett, és tökutolsó Huddersfielddel. A vendég Town jó ideig az utolsó tétmeccsét még február végén nyerte, a Wolverhampton ellenében.

Southampton – Huddersfield 1:1 (1:0)
G.: Redmond (41.), ill. Pritchard (55.)

Az utóbbi időben már-már megbokrosodott a Fulham. Pedig a londoniak már hetekkel ezelőtt „biztosították” a saját kiesésüket. Scott Parker csapata az előző három fordulóban egyaránt nyerni tudott, ám már alig bő tíz percet követően cudarul állt. Az újonc gárda búcsúja nem sikerült szépre a PL-től, lévén saját közönségük előtt a Craven Cottage-en sikerült kikapniuk attól a Newcastle Unitedtől, amelyet elképzelhető, hogy utolsó meccsén vezetett menedzserként Rafa Benítez. A BL-győztes spanyol trénert állítólag újra topklubok csábítják kispadjukra.

Fulham – Newcastle 0:3 (0:2)
G.: – ill. Shelvey (9.), Pérez (11.), Schar (61.)

A Watford az FA-kupa szereplése és remeklése (jövő héten döntő a Man. City ellen) mellett a bajnokságban is kiválóan szerepelt. A „Darazsak” a szezon végére azonban rendesen kiengedtek. Nevezett gárda utoljára április 2-án nyertek bajnokit hazai pályán, és bizony ma is a vereség volt a sorsuk a West Ham elleni középmezőnyös rangadón. A végeredménynek köszönhetően helyet cserélt a két gárda a tabella közepén: WHU felsőház, Watford alsóház.

Watford – West Ham 1:4 (0:2)
G.: Deulofeu (47.), ill. Noble (15., 80.-büntetőbő), Lanzini (39.), Arnautovic (71.)

A bajnokság végeredménye: